Kayısılı Ay Kurabiye Tarifi - Kayısılı Ay Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş)
500 g (4 su bardağı) un
300 ml (1,5 paket ) krema
970 gr (2 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (1/2 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
not: ben hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullandım, bu durumda şekeri de bir miktar arttırabilirsiniz.
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın.
2. Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın.
3. Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit parçaya bölün.
4. Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın. Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. İki ucunu bastırarak kapatın.
5. Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın. İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırında alıp soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.