Taratorlu Misket Köfte

Son güncelleme: 02.11.2009 16:38
  • Taratorlu Misket Köfte Tarifi - Taratorlu Misket Köftenin Yapılışı

    İçindekiler

    Köfte İçin:
    500 gr koyun kıyması
    1 soğan
    2 diş sarmısak
    1 demet maydanoz
    2 dilim bayat ekmek
    125 ml süt
    Tuz
    Karabiber
    Kızartmak için 100 ml sıvıyağ
    3 çorba kaşığı un

    Tarator İçin:

    100 gr kıyılmış ceviz
    2 dilim bayat ekmek
    Yarım limonun suyu
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı

    * Kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Soğan, sarmısak ve maydanozu kıymaya ilave edip iyice yoğurun.
    * Ekmeği sütle ıslatıp suyunu sıkın. Ardından tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyin ve tekrar yoğurun. Yağı bir tavada kızdırın.
    * Kıymayı yuvarlak toplar halinde şekillendirin. Una bulayıp kızgın yağda kızartın. Soğumayacak şekilde bekletin.
    * Tarator için cevizleri bir kaseye alın. Ekmeği ıslatıp suyunu sıktıktan sonra cevizlere ekleyin. Limon suyu ve yağı ilave edip iyice karıştırın.
    * Sarmısağı soyup ezdikten sonra 150 ml suyla karıştırıp cevizli karışıma ilave edin. Taratoru tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra misket köfte eşliğinde sunun.
#02.11.2009 16:38 0 0 0