Köfte İçin:
500 gr koyun kıyması
1 soğan
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
125 ml süt
Tuz
Karabiber
Kızartmak için 100 ml sıvıyağ
3 çorba kaşığı un
Tarator İçin:
100 gr kıyılmış ceviz
2 dilim bayat ekmek
Yarım limonun suyu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
* Kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Soğan, sarmısak ve maydanozu kıymaya ilave edip iyice yoğurun.
* Ekmeği sütle ıslatıp suyunu sıkın. Ardından tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyin ve tekrar yoğurun. Yağı bir tavada kızdırın.
* Kıymayı yuvarlak toplar halinde şekillendirin. Una bulayıp kızgın yağda kızartın. Soğumayacak şekilde bekletin.
* Tarator için cevizleri bir kaseye alın. Ekmeği ıslatıp suyunu sıktıktan sonra cevizlere ekleyin. Limon suyu ve yağı ilave edip iyice karıştırın.
* Sarmısağı soyup ezdikten sonra 150 ml suyla karıştırıp cevizli karışıma ilave edin. Taratoru tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra misket köfte eşliğinde sunun.