Kuru Fasulye Bastısı

Son güncelleme: 07.11.2009 15:53
  • noimage

    Malzemeler :

    1.5 kg. kuru fasulye
    1/2 kg . kuşbaşı kuzu eti
    100 gr. pastırma
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 baş soğan
    Kırmızıbiber, tuz
    Karabiber


    Tarifi:

    Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

    Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin.

    Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun.

    Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin.

    Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

    alıntı
#07.11.2009 15:53 0 0 0