Malzemeler :

1.5 kg. kuru fasulye
1/2 kg . kuşbaşı kuzu eti
100 gr. pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
2 baş soğan
Kırmızıbiber, tuz
Karabiber


Tarifi:

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin.

Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun.

Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 299
favori
like
share