Yüzüklü Taze Fasulye

Son güncelleme: 08.11.2009 00:01
  • noimage

    Malzemeler :


    100 gr. fasulye
    2 iri boy havuç
    1 soğan
    2 domates
    1.5 su bardağı su
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    tuz



    Hazırlanışı:

    Havuçları yıkayıp, kazıdıktan sonra 3 cm. eninde parçalara keserek bir tencerenin içerisinde yaklaşık olarak 20-25 dk. haşlayın. Havuçlar haşlandıktan sonra içlerini oyarak yüzük haline getirin.

    Daha sonra ayıklayıp, yıkamış olduğunuz fasulyeleri havuçların içine, aldığı kadar yerleştirin. Bu arada haşlarken havuçların çok fazla yumuşamamasına dikkat etmek gerekiyor. Yoksa fasulyeleri yerleştirirken parçalanabilirler.

    Hazırladığınız yüzüklü fasulyeleri bir tencereye dizerek suyu rendelenmiş soğanı ve domatesleri, tuzu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte pişirin. Piştiği tencerede soğuduktan sonra bir servis tabağına dizerek, servis yapabilirsiniz .


    alıntı
#08.11.2009 00:01 0 0 0