Yer elmalı Çupra tarifi

Son güncelleme: 08.11.2009 17:32
  • Yer elmalı Çupra - Yer elmalı Çupra yapılışı - Yer elmalı Çupra malzemeleri

    Malzemeler :

    4 adet temizlenmiş çupra balığı
    1 adet konserve mısır
    2 adet havuç
    6 adet orta boy yer elması
    5 adet çarliston biber
    tereyağı
    zeytinyağı
    limon
    tuz
    defne yaprağı

    Yapılışı :

    Balıkları Temizleyin ve yıkayın. Diğer tarafta havuçları ince ince ve 5'er cm uzunluğunda doğrayın. Aynı şekilde çarliston biberleri de temizleyin ve bu şekilde doğrayın. Son olarak yer elmalarını da bu şekilde doğrayın (yer elması
    yerine kereviz de çok yakışıyor) mısırı da bu karışıma ekleyin. Karışıma limon tuz ve zeytinyağı ilave edin. Balıkların ölçüsüne göre metal folyo kesin ve balığı koyacağınız yere erimiş tereyağı sürün. Üzerine içi sebze karışımı ile doldurulmuş balığı koyun balığın üzerine de arzuya göre istediğiniz kadar 1 veya 2 tane defne yaprağı ekleyin. Diğer balıklarda aynı işlemi yapın ve folyoları düzgünce kapatın. Fırın tepsisinde yaklaşık olarak 1 saat kadar 175 derecede pişirin.

    Afiyet Olsun.
#08.11.2009 17:32 0 0 0