Kızarmış Biber Dolması Tarifi

Son güncelleme: 21.11.2009 15:01
  • Malzemeler

    1 turp
    50 ml süt
    200 gr. yoğurt
    1 yumurta
    tuz
    2-3 çorba kaşığı un
    karabiber
    50 gr. galeta unu
    kırmızı toz biber
    Kızartmalık yağ
    12 büyük çarliston biber
    1 demet maydanoz
    250 gr beyaz peynir


    Hazırlanışı

    1- Turpu yıkayıp rendeleyin yada ince şeritler halinde doğrayın. Yoğurtla karıştırıp tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.


    2- Çarliston biberleri yıkayıp üst kısımlarını kestikten sonra çekirdeklerini ayıklayın.


    3- Maydanozu yıkayıp ayıklayın. Ardından ince ince kıyın.Peynir ve sütle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Peynirli karışımı bir sıkma torbasına doldurun.Biberleri karışımla doldurun.


    4- Yumurtayı derin bir tabakta çırpın .Biberleri una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın. İşlemi tekrarlayın. İki kere malzemeye bulanmış biberler daha lezzetli olur. Kızartmalık yağı kızdırıp biberleri 5 dakika kızartın. Kağıt bir mutfak havlusunun üzerine alıp yağını çektirin.Yoğurtlu sos eşliğinde servis yapın.


    alıntı
#21.11.2009 15:01 0 0 0