1 turp
50 ml süt
200 gr. yoğurt
1 yumurta
tuz
2-3 çorba kaşığı un
karabiber
50 gr. galeta unu
kırmızı toz biber
Kızartmalık yağ
12 büyük çarliston biber
1 demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
Hazırlanışı
1- Turpu yıkayıp rendeleyin yada ince şeritler halinde doğrayın. Yoğurtla karıştırıp tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.
2- Çarliston biberleri yıkayıp üst kısımlarını kestikten sonra çekirdeklerini ayıklayın.
3- Maydanozu yıkayıp ayıklayın. Ardından ince ince kıyın.Peynir ve sütle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Peynirli karışımı bir sıkma torbasına doldurun.Biberleri karışımla doldurun.
4- Yumurtayı derin bir tabakta çırpın .Biberleri una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın. İşlemi tekrarlayın. İki kere malzemeye bulanmış biberler daha lezzetli olur. Kızartmalık yağı kızdırıp biberleri 5 dakika kızartın. Kağıt bir mutfak havlusunun üzerine alıp yağını çektirin.Yoğurtlu sos eşliğinde servis yapın.