Mahlepli ve Susamlı Çubuklar

Son güncelleme: 28.02.2006 19:59
  • noimageMalzemeler:
    yarım paket margarin (125 gr),
    1 yumurtanın sarısı (beyazını üzerlerine süreceksiniz),
    1 paket kabatma tozu, 1 çay bardağı sıvıyağ (100 ml),
    3 çorba kaşığı pudra şekeri,
    4 çorba kaşığı yoğurt,
    bir tatlı kaşığı tuz,
    bir çay bardağı susam,
    un ve 1 tatlı kaşığı mahlep gerekiyor.
    Hazırlanışı:
    mahlep mutlaka şart yoksa esas tadı yakalayamıyorsunuz. susam hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düzleyin ve çubuk şekli verin. çubuğu ortasından kıvırıp iki kat haline getirin ve uçlarını tutup sarın. yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurtanın akını ve susamı sürün. önceden ısıtılmış 170C fırında pişirin.
#26.12.2005 20:52 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler
#26.12.2005 23:38 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
#27.12.2005 09:13 0 0 0
  • emeklerine sağlık
#27.12.2005 22:14 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:35 0 0 0
  • teşekkürler ,ellerine sağlık.
#21.02.2006 16:30 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:59 0 0 0