Susamlı Omlet

Son güncelleme: 19.03.2006 22:01
  • susamlı omlet tarifi - susamlı omlet nasıl yapılır
    Malzemeler:

    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı susam
    1 çorba kaşığı süt
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 Çay kaşığı tuz

    Yapılışı:

    Bir kaba yumurta kırılır, süt, susam, tuz ve karabiberle iyice çırpılır.
    Tavaya sıvıyağ konur, orta ateşte ısınınca çırpılmış karışım tavaya dökülür.
    Kısık ateşte omlet katılaşıncaya kadar pişirilir.
    Sıcak olarak servis yapılır.

    Not: Susam yağ içerdiği için susamlı omlet yapımında fazla yağ kullanılmaz. Bu nedenle teflon tavada pişirilmesi önerilir.
#31.10.2005 23:39 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:51 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:04 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:45 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:01 0 0 0