Yufkalı Pilav

Son güncelleme: 20.10.2006 22:02
  • noimage


    Gerekli Malzemeler :

    4 Havuç
    2 Patates
    2 Su Bardağı Bezelye
    4 Su Bardağı Pirinç
    5 Su Bardağı Su
    5 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Yufka
    1 Yumurta Sarısı
    1 Kahve Fincanı Süt
    Karabiber, Tuz

    Hazırlanışı:
    Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün.
    Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın. Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
    Her iki yufkayı da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın. Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin.
    Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
    Bembeyaz pilav için Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır.
#05.07.2006 02:13 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#05.07.2006 14:39 0 0 0
  • ilginc denemek lazim...

    ellerine saglik
#05.07.2006 21:26 0 0 0
  • Tariflerin için tesekkürler
    Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ

    görüntü HARIKA OLACA K
    yeniden
    Su-peris üsta
#16.07.2006 19:44 0 0 0
  • tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık su perısı
#19.09.2006 09:49 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler.
#19.09.2006 20:55 0 0 0
  • Ellerine sağlık, teşekkürler.
#21.09.2006 09:22 0 0 0
  • enfes görünüo eline emeine saglik..
#20.10.2006 22:02 0 0 0