Gerekli Malzemeler :

4 Havuç
2 Patates
2 Su Bardağı Bezelye
4 Su Bardağı Pirinç
5 Su Bardağı Su
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Yufka
1 Yumurta Sarısı
1 Kahve Fincanı Süt
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:
Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün.
Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın. Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
Her iki yufkayı da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın. Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin.
Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Bembeyaz pilav için Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 555
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:02
enfes görünüo eline emeine saglik..
enrique Tarih: 21.09.2006 10:22
Ellerine sağlık, teşekkürler.
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:55
emeğine sağlık teşekkürler.
refik Tarih: 19.09.2006 10:49
tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık su perısı
clark Tarih: 16.07.2006 20:44
Tariflerin için tesekkürler
Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ
:89:
görüntü HARIKA OLACA :78:K
yeniden
Su-peris üsta
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 22:26
ilginc :20: denemek lazim...

ellerine saglik
sennur Tarih: 05.07.2006 15:39
tarif için teşekkürler :70: