Zeytinyağlı Yer Elması

Son güncelleme: 29.12.2012 19:56
  • Zeytinyağlı yer elması tarifi - zeytinyağlı yer elması nasıl pişirilir - zeytinyağlı yer elması hakkında
    Nelere ihtiyacımız var?
    750 gr. yerelması
    2 orta boy patates
    2 orta boy havuç
    15 arpacık soğanı
    1/2 bardak zeytinyağı
    1 tane şeker
    1/4 limon suyu
    Bir tutam kıyılmış maydanoz

    Nasıl yapıyoruz?
    Arpacık soğanlarını soyduktan sonra bütün olarak zeytinyağında kavurun. Patatesi ceviz büyüklüğünde doğrayın içine yarım halka şeklinde ince doğranmış havucu da ilave ederek bir miktar daha kavurun. Bilahare tuz, limon suyu şekeri de koyarak üzerini örtecek kadar su ilave edilerek pişmeye bırakın. Yer elmaları çok çabuk eriyip piştiği için bunları diğer malzemelerin pişmesine yakın eklemeniz yeterli olacaktır. Tüm yemek pişip yumuşayınca soğumaya bırakın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini maydanozla süsleyin.
#29.12.2012 19:56 0 0 0