ZEYTINYAĞLı KEREVIZ DOLMASı

Son güncelleme: 19.03.2006 09:11
  • Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kereviz Dolması Malzemeleri




    MALZEMELER

    3 adet kereviz
    2 adet havuç
    100 gram kadar bezelye
    1,5 limonun suyu
    1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan
    6 adet kesmeşeker
    Yeterince tuz
    1 çay bardağı zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI

    Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıkta sonra servis yapılır.
#17.10.2005 16:36 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:26 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:59 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:11 0 0 0