Hamsi Dolmasi

Son güncelleme: 03.07.2006 14:46
  • Gereçler:
    500 Gr. İri hamsi
    2 adet kuru soğan
    1 demet maydanoz
    ½ çay bardağı sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber




    Yapılışı:
    Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır ve biberlenir.

    Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır. Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve hamsiler hafif yağlanmış bir tepsiye dizilip sıvı yağın kalanı üzerine dökülür ve 150OC sıcaklığa ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.
#27.12.2004 15:29 0 0 0
  • ellerine tarifine sağlık kardeşim...
#27.12.2004 16:26 0 0 0
ED1 ED1 foto
  • Ellerine saglik cikolata kiz
#27.12.2004 16:32 0 0 0
  • cok tsk ler ederim ellerinize saglik
#14.05.2005 14:02 0 0 0
  • Tarif icin
    Ellerine saglik!
#20.05.2005 16:58 0 0 0
  • valla hiç duymadığım bi yemek çeşiti .saolsın
#21.05.2005 16:39 0 0 0
  • eline saglik dostum
#26.05.2005 02:44 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 22:24 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 11:47 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 12:24 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....


    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:43 0 0 0
  • çok teşekkürler eline saglık
#11.11.2005 20:34 0 0 0
  • aaa dolmaya abk saolasın kardeşi
#24.11.2005 03:17 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler
#28.11.2005 21:55 0 0 0
  • emeğine sağlık.güzel sunum olmuş..
#07.12.2005 10:56 0 0 0
  • Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
#25.12.2005 13:18 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:03 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:17 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 19:29 0 0 0