Malzemeler:



Hamuru;

2 kg un

2 paket yas maya (80gr)

Tuz

ve aldigi kadar ilik sut




- Unu derin bir kaba koyarak yana topluyoruz ilik sutumuzu ilave ediyoruz, tuz ve onceden islattigimiz mayamizida ekleyerek guzel yumusak bir hamur yoguruyoruz. (kulak memesi yumasikliginda :-)



Ic malzemesi;

Ispanak

Peynir

Yumurta

Sogan

Tuz

Biber




Ayrica margarin (1 paketten biraz fazla)




Ispanagi guzel yikayip ince ince dogruyoruz, sonra peyniri icine rendeliyoruz, 2-3 yumarti kirip ince dogranmis soganida ekleyerek tuz ve biberle tatlandiriyoruz. Iste ic malzememiz hazir.



Hamur guzelce mayalandiktan sonra portakaldan birazca buyuk 9 beze yapiyoruz. Bir bezeyi buyukce aciyoruz

icine onceden eritmis oldugumuz margarinden soyle 3-4 kasik dokerek tumunu yagliyoruz. Yagladigimiz yufkayi bir ucundan baslayarak katliyoruz elimzde uzun bir serit olusuyor. Seriti tekrar bir ucundan obur ucuna dogru kiviriyoruz son ucu yuvarlagin knarina yani baslama noktasina dogru kivirip yaptigimiz yuvarlagi yere yatirarak ustune basiyoruz. Boylece yine elimizde sarik halinde bir beze oluyor. Bu islemi 6 beze icin tekrarliyoruz. Son uc bezeyi teker teker degilde ust uste yaglayarak buyuk bir sarik yapiyoruz bu Kalakay olacak. Yani ici bos katmer gibi ekmek.



6 sariktan birini alarak tepsimize gore yuvarlak olarak aciyoruz, icine icmalzememizi yayip ayni sekilde acmis oldugumuz baska bir bezeyi ustune kapatiyoruz, kenarlarini birlestirerek kiviriyoruz. Uzerine birazcik sut ile cirpilmis yumurta sarisi surerek sicak firinda pisiriyoruz, derece kisik olmasina gerek yok cunku her kati yagli oldugu icin cabuk ve iyi pisiyor.



3 bezeyi birlestirip hazirladigimiz buyuk sarigi yine yuvarlak sekilde tepsiye gore aciyoruz fazla ince olmamali. 2-3 cm kalinliginda olmali. ustune yumurta sarisi surerek firina veriyoruz boylece elimizde kocaman bir katmer oluyor. Peynirle sabah kahvaltida cok guzel oluyor.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 638
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:53
eline saglik
tekkursun68 Tarih: 02.08.2007 14:34
tesekkurler paylasim icin sagol
Serendipity Tarih: 30.07.2007 13:17
paylaşım için teşekkürler
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:57
teşekkürler
refik Tarih: 25.05.2007 15:50
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 24.05.2007 14:11
Sehrazat güzel tarifin için teşekkürler emegine saglık
eskitoprak Tarih: 15.05.2007 17:52
tesekkurler paylasim icin sagol
YuReGi_GuZeLiM Tarih: 15.05.2007 16:21
Cok tsk.paylasim icin ama bende Tatar olmama ragmen bu cesidini hic duymamistim,... :20:
SILA Tarih: 15.05.2007 16:15
paylasimin icin tesekkür ediyorum