Sarımsaklı Pilav

Son güncelleme: 09.07.2016 15:15
  • Sarımsaklı pilav (BALIKESİR) malzemeleri<br />
    200 g tavuk göğüs eti<br />
    1 soğan<br />
    1 diş sarımsak<br />
    8 su bardağı su<br />
    Tuz<br />
    2 su bardağı bulgur<br />
    üzeri için<br />
    2 yemek kaşığı tereyağı<br />
    Yarım çay bardağı zeytinyağı<br />
    <br />
    <br />
    Sarımsaklı pilav (BALIKESİR) hazırlanışı<br />
    Sarımsaklı pilav (BALIKESİR): Tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. İri doğradığınız soğan, su ve tuz ilave edip tavuk eti iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara ayırın. Bulguru geniş bir tencereye alın. üzerine ayırdığınız tavuk suyunu ilave edip 25-30 dakika haşlayın. Ezdiğiniz sarımsak ve tel tel ayırdığınız haşlanmış tavuk göğüs etlerini bulgura ilave edip karıştırın. 5-6 dakika pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Zeytinyağını ilave edip ocaktan alın. Yağları, dinlenen pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın. <br />
    <br />
    Sarımsaklı pilav (BALIKESİR) artık hazır, afiyet olsun.<br />
    <br />
    alıntıdır
#09.07.2016 15:15 0 0 0