ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Son güncelleme: 16.04.2008 20:44
  • Malzemeler :

    1 kilo bamya
    3 adet iri boy domates
    2 adet iri boy soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    3 su bardağı kaynar su
    1 limon suyu
    Tuz

    Yapılışı :

    Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın. Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin. Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun. Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin.
    Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirip 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Afiyet olsun.
#17.11.2007 17:04 0 0 0
  • eline saglık sindy.bamyada güzel olur
#19.11.2007 16:16 0 0 0
  • zeytinyağlısıdamı oluyomuş bakalım nasıl olcak
#19.11.2007 16:18 0 0 0
  • SAOLLLL TSK
#16.04.2008 20:44 0 0 0