TÜRKIYE 1-0 BOSNA HERSEK

Son güncelleme: 24.11.2007 14:25
  • Türkiye için her şey bitmedi!


    Ay-yıldızlı ekibimiz, 'tamam mı, devam mı' maçında Norveç'i devirmeyi başardı. Ancak henüz her şey bitmedi. Aşmamız gereken son bir engel kaldı...


    Norveç karşısında zorlandık, ama istediğimizi aldık. Şimdi sıra 21 Kasım Çarşamba günü sahamızda Bosna Hersek ile yapacağımız maçta. EURO 2008 Finalleri için, böylesine büyük bir organizasyona daha seyirci kalmamak için Bosna'yı yenmek zorundayız. Saha ve seyirci avantajı bizde. Tüm Türkiye, (A) Milli Takımın arkasında olacak.

    Tek yapmamız gereken rehavete kapılmamak. Herzaman yaptığımız şeyi, bu defa yapmayacağız. Zafer şarkıları için sadece 4 gün daha bekleyeceğiz. Norveç galibiyetini biran önce unutup, zafer sarhoşluğundan kurtulmalıyız. Bizi Bosna'da perişan eden Bosna Hersek maçında çok dikkatli olmalıyız. Çünkü rakibin hedefi ilerki turnuvalar ve rahat oynayacaklar.

    Futbolda Türkiye markasını tekrar dünyaya duyurmamız için bir maç kaldı. Sabır! Zaten en az 4-5 puan farkla grup lideri olmamız gerekirken, işi zora sokan kendimiz değil miyiz?
#19.11.2007 10:11 0 0 0
  • BEKLE BİZİ 2008...

    noimage

    TÜRKİYE - BOSNA
    21 KASIM 2007, ÇARŞAMBA
    SAAT : 21.00
    ALİ SAMİ YEN STADI

    noimage


    GELİYORUZ!..
#19.11.2007 10:17 0 0 0
  • Canlı
    21 Kasım Çarşamba 21:00'de
    noimage
    Çarşamba gecesi kalpler yine Milli Takım için atacak, atv bu milli maçı canlı olarak ekranlara getirecek. Euro-2008'e katılma yolunda eleme maçlarında A Milli Takımımızın tüm maçlarını yayınlayan atv, böylece aynı zamanda grubun kapanışını da yapıyor...
    Ali Sami Yen Stadında oynanacak ve atv'den 21.00'da naklen yayınlanacak
    Türkiye-Bosna Hersek maçının öncesi ve sonrasında tüm perde arkası gelişmelerini de yine atv ekranında bulacaksınız.
#19.11.2007 13:46 0 0 0
  • Bu hakem tanıdık!
    A) Milli Takım'ın Bosna-Hersek'le oynayacağı EURO 2008 Eleme Grubu maçını Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Eric Braamhaar yönetecek.

    Braamhaar'ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Bjorn Kuipers.
    noimage
    Geçtiğimiz sezon Hollanda Birinci Ligi'nde PSV Eindhoven ile Ajax arasında oynanan ve Ajax'ın 5-1 galibiyetiye sonuçlanan maçta çok ilginç bir olay yaşanmıştı. Ajaxlı oyuncu Alex'in, PSV'ye attığı 5. golün ardından hakem Eric Braamhaar eliyle sevinirken yakalandı.

    Avrupa'da yönettiği maçlarda da verdiği ilginç kararlarla dikkat çeken Braamhar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lille-ManU maçında Giggs'in düdük çalmadan kullandığı serbest vuruşta gol kararı vermiş, maç sonunda Fransaz ekibinin büyük tepkisini çekmişti. Hatta Lille teknik direktörü Puel, Şampiyonlar Ligi'nden çekilebileceklerini açıklamıştı.
#19.11.2007 13:50 0 0 0
  • Bosna çalışmalara başladı

    A Milli Futbol Takımı'nın, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 21 Kasım Çarşamba günü karşılaşacağı rakibi Bosna-Hersek, İstanbul'da hazırlıklarını sürdürdü.

    Sarıyer Çayırbaşı Stadı'nda, teknik direktör Fuat Muzurovic yönetiminde, akşam gerçekleştirilen ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda, Bosna-Hersekli futbolcular, koşu ve çeşitli egzersizler yaptı.
    noimage
    Bosna-Hersekli futbolculardan Saffet Nadarevic, antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çarşamba günkü maçın Türkiye için çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Bizim herhangi bir iddiamız yok, ama her şeye rağmen çıkıp, futbolumuzu oynayacağız'' dedi.
    noimage
    Nadarevic, grup maçlarında çok değişik kadrolarla mücadele ettiklerini kaydederek, ''Geniş bir kadroyla bir iskelet oluşturmaya çalıştık. Şimdi tamamen gelecek Dünya Şampiyonası'nı düşünüyoruz'' diye konuştu.

    Futbolcu Dario Danjanovic de maçın daha çok Türkiye için önem taşıdığını söylerken, ''Biz de buraya beyaz bayrakla gelmedik. Maç Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası finallerine katılması için çok önemli. O nedenle, Türkiye buna göre hareket edecek. Biz de iyi bir maç çıkarmak, izleyicileri memnun edecek bir futbol ortaya koymak istiyoruz'' açıklamasını yaptı.
#20.11.2007 09:03 0 0 0
  • iNŞaLLaH KöTü ßiR SüRPRiZ YaŞaMaYıZ
#20.11.2007 20:45 0 0 0
  • Disiplini elden birakmamak lazim, önceki seneler oynadigimiz laubali futbolun cezasini cektik. Türk milleti Bosna macinin stresini bile yasamayi haketmiyor. Bosna macindan basariyla ciksak bile benim Fatih Terim'e zerre kadar güvenim kalmadi. Kendisini mili takimin basinda cok basarisiz buluyorum.
#20.11.2007 22:24 0 0 0
  • Gecemiz zaferle dolsun!
    Milli Takımımız, Euro 2008 vizesi almak için Bosna Hersek karşısına çıkıyor

    A Milli Futbol Takımımız, EURO 2008 Grup Elemelerinin son maçında Bosna Hersek'le karşı karşıya geliyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Eric Braamhaar yönetecek. Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak. Grupta son maçlara ikinci sırada başlayan Türkiye, Bosna-Hersek'i yenmesi durumunda 2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak. Türkiye, Bosna-Hersek'i yenememesi durumunda ise Malta'da oynanacak Malta-Norveç maçının sonucunu bekleyecek.
    Her iki maçın da berabere bitmesi durumunda gülen taraf yine Türkiye olacak. Türkiye berabere kalıp, Norveç kazanırsa, bu kez Norveç finallere adını yazdıracak. Türkiye Bosna-Hersek'e yenilir, Norveç de Malta ile berabere kalırsa iki ülke milli takımlarının puanları eşitlenecek. Ancak, Norveç ile ilk maçta 2-2 berabere kalıp, ikinci maçı 2-1 kazanan Türk Milli Takımı, ikili averajda üstünlük sağladığı için bu durumda da ay-yıldızlı ekip finallere adını yazdıracak.

    RAKİBİN YILDIZI MUSLIMOVIC YOK!

    Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, yıldız futbolcuları Zlatan Muslimovic sakatlığından dolayı bugün oynanacak olan Türkiye maçı kadrosundan çıkarıldı! İtalya Serie A takımlarından Atalanta'da da forma giyen golcü futbolcunun yerine, Sanel Jahic'in oynaması bekleniyor.

    MİLLİ TAKIM 442. MAÇA ÇIKIYOR

    A Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek ile yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası elemeleri C Grubu 12. ve son maçıyla birlikte 442. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 231'i resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 441 maçta, 152 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 564 gol atarken, kalesinde 684 gol gördü.

    ALİ SAMİ YEN'DE 27. MAÇ

    EURO 2008 Eleme Grubu'ndaki 12. ve son maçında Bosna-Hersek ile karşılaşacak Türkiye, müsabakanın yapılacağı Ali Sami Yen Stadı'nda 27. milli maçını oynayacak.

    20 Aralık 1964 tarihinde Bulgaristan ile oynanan ve 0-0 berabere sonuçlanan özel maçla birlikte bu statta ilk kez sahaya çıkan A Milli Futbol Takımı, Mecidiyeköy'de yaptığı toplam 26 milli maçta, 12 galibiyet, 10 yenilgi ve 4 de beraberlik elde etti.

    Ay-yıldızlı ekip, 22'si resmi, 4'ü de özel olmak üzere Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı 26 milli maçta toplam 54 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü. Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı ilk 7 maçta galibiyet yüzü göremeyen ve bu statta ilk galibiyetini 1983 yılında elde eden Türk Milli Takımı, Mecidiyeköy'deki son randevusunda ise 17 Ekim 2007'de,Yunanistan'a, 13. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında 1-0 mağlup olmuştu.

    BOSNA HERSEK'İ HİÇ YENEMEDİK

    İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak Türk Milli Takımı'nın, rakibine karşı henüz galibiyeti bulunmuyor.

    Türkiye'nin, 2008'de İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği finallere katılabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu maç öncesi, iki ülke A milli futbol takımları arasında geçmişte yapılan 2 karşılaşmayı da Bosna-Hersek kazandı.Türk Milli Futbol Takımı, ilk kez evinde ağırlayacağı rakibi karşısında deplasmanda oynadığı 1'i resmi, diğeri özel, 2 maçtan da mağlup ayrıldı.16 Ağustos 2000 tarihinde Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan özel müsabakayı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2 Haziran 2007 tarihinde yine Saraybosna'da yapılan maçtan ise bu kez 3-2 galip ayrılmayı bildi.

    Öte yandan bugün oynanacak maç, iki ülke A milli futbol takımları arasında Türkiye sınırları içindeki ilk müsabaka olacak.

    TERİM'İN 66. SINAVI

    A Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, A Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 65 maçta, 30 galibiyet, 19 beraberlik, 16 yenilgi alırken, 96 gol atıp, kalesinde 73 gol gördü.

    50 BİN DAL ÇİÇEK

    Bugün, EURO 2008 Grup Elemeleri son maçında karşılaşacağımız Bosna Hersek maçında milli futbolcular çiçek yağmuruna tutulacak.

    MUHTEMEL 11'LER

    TÜRKİYE
    Rüştü
    Gökhan Gönül
    Servet
    Emre Aşık
    Hakan Balta
    Emre
    Hamit
    Mehmet Aurelio
    Arda
    Nihat
    Mehmet Yıldız


    BOSNA HERSEK
    Adnan Guso
    Nadarevic
    Bajic
    Radeljic
    Merzic
    Rahimic
    Maletic
    Misimovic
    Ibricic
    Dzeko
    Ibisevic
#21.11.2007 09:21 0 0 0
  • Milli Takımımız Oynadığı başaralı Futbol'uyla kendisini Dünya'ya tanıtmış bir Takımdır...Euro 2008 için çekilen kuralarda Kendi Grubununun en güçlü takımı olmasına rağmen,malesef aldığı Şansız sonuçlar nedeni ile gruptan çıkma şansını son maça bırakmıştır..!

    Bu Akşamki maç saat 21:00'de Bosna Hersekle Ali samiyen stadında oynuyoruz.Bosnayı şimdiye kadar hiç yenemedik!Ama bu akşamki maç bizim için çok çok önemli,mutlaka yenmemiz lazım.Herşeyin bir ilkki olduğu gibi Bosna yı yenip bir ilkke daha imza atıp yolumuza devam edicez...

    Ben Milli Takımımıza yürekten inanıyorum ve güveniyorum.Bu Akşamki maçta Bosna'ya Milli Takımımızın fark atmasını bekliyorum...

    Haydi Türkiye!70 Milyon Sokaklara dökülmek için senin zaferini bekliyor...
    Bütün Kalpler bir oldu senin için atıyor,Utandırmayın bize...

    Canı Gönülden Başarılar dilerim size...

    Son Söz Sizde...
#21.11.2007 11:45 0 0 0
  • arkadaslar denizi gectik derede bogulmayiz
#21.11.2007 19:01 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ohhh cok sukur bitti ya kalbim duracakti nerdeyse son dakikada gol yiyecez diye cok sukur finallerdeyiz

    Tebrikler Türkiyem
#21.11.2007 22:01 0 0 0
#21.11.2007 22:06 0 0 0
  • Tarih Yazacaz Yine Hazırlıklı OLmak Lazım Sonuna Kadar Tam Destek....!
#21.11.2007 22:40 0 0 0
  • noimage

    Teşekkürler Fatih Terim Tşkler Türk Milli Takımı

    Ne Mutlu Türküm Diyene..
#22.11.2007 00:05 0 0 0
  • SeViNÇLiYiZ ÇoK SeViNÇLiYiZ SeViNMeYi De FaZLaSıYLa HaK eDiYoRuZ aMa ßu SeViNCiMiZ HaTaLaRı GöRMeZDeN GeLMeMiZe NeDeN oLuRSa iŞTe o KöTü oLuR.ßiRKaÇ TaKViYeYLe ßu TaKıM euRo 2008'De iŞ YaPaR
#22.11.2007 01:13 0 0 0
  • İşte bu ya.İşte Bu!!!!!!!
    Helal Olsun Size Çocuklar....
    Yolunuz,Şansınız,Bahtınız hep açık olsun...!
#22.11.2007 08:11 0 0 0
  • EURO 2008'deyiz!

    İşte bu kadar Avrupa Şampiyonası'ndayız! Avrupa Şampiyonası'na gitme yolunda önümüzdeki son engel olan Bosna-Hersek'i 1-0'la geçerek Avusturya ile İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği Euro 2008'e gitme biletini cebimize koyduk. Çok sıkıntılı günler geçirdik ama sonunda amacımıza ulaştık. Bosna maçı da hiç kolay geçmedi, konuk ekip 90 dakika boyunca yaptığı presle takımımıza zor anlar yaşattı. Karşılaşmanın 43. dakikasında Nihat Kahveci ile bulduğumuz gol ile C Grubuni ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonası'na katıldık.

    Bu galibiyet ile puanımızı 24'e yükselttik, Bosna ise grubu 13 puan ile 4. sırada tamamladı.

    NİHAT 3 DEFA YOKLADI 4'TE AFFETMEDİ...

    Özlemle beklediğimiz, Avrupa Şampiyonası'na Milli Takımımızı götüren gol 43. dakikada Nihat Kahveci'den geldi. Attığı golün öncesinde Bosna kalesini 11, 30 ve 36. dakikalarda üç kez yoklayan Milli Takımımız'ın golcü ismi Nihat Kahveci dördüncü denemesinde golü buldu. Sağ kanattan gelişen atağımızda Arda, Hamit'i ceza sahasına çok iyi kaçırdı, Hamit boş pozisyondaki Nihat'ı çok iyi gördü, Nihat kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla topu Bosna ağlarına gönderdi.

    BOSNA SOL KANATTAN GELDİ...

    Bosna-Hersek Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçta defansif bir oyun sergilemedi. Orta sahada yaptığı pres ile Milli Takımız'ın oyununu bozmaya çalışan Bosnalı oyuncuların ilk yarıdaki tüm atakları sol kanattan geldi. Genç oyuncuları ile koşan bir takım görüntüsü çizen Bosna takımı Milli Takımımızı hayli zorladı. Bosnalı oyuncular yediği golün ardından da oyun disiplininden maç boyunca kopmadı.

    OYUN KURMAKTA ZORLANDIK...

    Bosna maçında oyuncularımız üzerlerindeki stresinde etkisiyle orta sahada oyun kurmakta hayli zorlandı. İlk tehlikeli atağımızın 11. dakikada Nihat ile geliştiği maçta pozisyon bulmakta çok zorlandığımız gözüktü. Girdiğimiz pozisyonlarda oyuncularımızın bireysel becerileri ön plana çıktı.

    KAPTAN RÜŞTÜ...

    Rüştü Reçber, (A) Milli Takım'da 7 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. En son Bosna-Hersek ile 2 Haziran 2007'de deplasmanda yapılan karşılaşmada forma giyen Rüştü, yine Bosna-Hersek maçında kaleye geçti. Rüştü Reçber, sahaya kaptan olarak çıktı.

    42'DE YÜREKLERİMİZ AĞZIMIZA GELDİ...

    Gol aradığımız dakikalarda gelişen Bosna atağı yüreklerimizi ağzımıza getirdi. Hiç kimsenin beklemediği bir anda maçın 42. dakikasında Alman Ligi takımlarından Nurnberg'te forma giyen Misimoviç yaklaşık 30 metreden kalemize çok sert bir şut gönderdi, top hepimizin nefeslerimizi tuttuğumuz pozisyonda kalemizin az farkla yanında auta çıktı.

    TERİM'İN HAMLELERİ SABRİ VE TUNCAY...

    İkinci yarıda oldukça sıkıntılı dakikalar yaşadık, belki kalemizde pozisyon görmedik ama orta sahada üstünlüğü zaman zaman Bosna--Hersek'e kaptırdık. Fatih Terim, oyunun sıkıştığı dakikalarda oyuncu değişiklikleriyle oyunu rahatlatmaya çalıştı. İlk değişikliğimiz 61. dakikada Semih'in yerine Sabri'nin girmesiyle gerçekleşti. Terim, 76. dakikada çok yorulan Arda'yı çıkartıp yerine Tuncay Şanlı'yı sahaya sürdü.

    AH TUNCAY AH...

    Karşılaşmanın 81. dakikasında Tuncay öyle bir gol kaçırdıki, hepimize saç-baş yoldurdu. Maça gireli henüz 5 dakika olan Tuncay, ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı, plase bir vuruşla topu ağlara göndermek istedi ancak şutu kalemcinin ayaklarından geri döndü. Yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadık.

    NORVEÇ MAÇI İLK 11'İNDE TEK DEĞİŞİKLİK...

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Norveç karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'de zorunlu olarak tek değişiklik yaptı. Terim, Norveç maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Volkan Demirel'in yerine Bosna-Hersek maçında kaleyi Rüştü Reçber'e teslim etti.

    Karşılaşmada kaleci Serkan, Sedat, Hayrettin, Tuncay, Mehmet Yıldız, Gökdeniz ve Sabri yedek soyundu. Norveç maçında ilk kez (A) Milli formayı giyen Yusuf Şimşek, Bosna-Hersek maçının 18 kişilik kadrosunda yer almazken, Serhat ile sakatlığı bulunan Yıldıray da kadroya alınmadı.

    HAKAN ŞÜKÜR VE TÜMER TRİBÜNDE...

    Bu arada, eleme grubu maçlarında daha önce forma giyen, fakat şu anda kadroda yer almayan futbolculardan Hakan Şükür ve Tümer de karşılaşmayı basın tribünün önünde, aday kadroda olup da 18 kişilik kadroya giremeyen oyuncularla birlikte izledi. Kart cezalısı olduğu için kadrodan çıkarılan Volkan Demirel ile Rusya'da futbol hayatını sürdüren Hasan Kabze de karşılaşmayı aynı bölümden takip etti.

    BOSNA-HERSEK KADROSUNDA 3 DEĞİŞİKLİK..

    Bosna-Hersek Milli Takımı, Türkiye maçına en son oynadığı Norveç maçının ilk 11'inden 3 değişik oyuncuyla çıktı. Norveç maçında ilk 11'de sahaya çıkan Blatnjak, Muslimovic ve Salihovic, Türkiye karşısında ilk 11'de yer almazken, bu oyuncuların yerlerine Ibricic, Dzeko ve Rahimic ilk 11'de forma giydi.

    MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
    11. dakikada Semih'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Nihat, ceza sahasına girdikten sonra çaprazdan sert vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı.
    20. dakikada iki rakibinden güzel bir hareketle sıyrılarak ceza sahasına giren Arda'nın vuruşunda kaleci Guso, üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.
    22. dakikada Arda'nın ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Nihat'ın vuruşunda top kaleci Guso'dan döndü.
    30. dakikada Servet'in pasıyla topla buluşan Nihat'ın ceza yayı üzerinden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
    36. dakikada Gökhan Gönül'ün hava topu mücadelesi sonrasında ceza sahasında topla buluşan Nihat, rakibini geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Kaleci Guso'dan seken top üst ağlarda kaldı.
    42. dakikada Misimovic'in ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
    43. dakikada Arda'nın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Hamit, müsait pozisyondaki Nihat'a pasını çıkardı. Nihat, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

    MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
    50. dakikada Nihat'ın ceza sahası sol çarprazından vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
    59. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Nihat, rakiplerini geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Top yan ağlarda kaldı.
    60. dakikada hızlı gelişen Bosna Hersek atağında Kurunic'in pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Dzeko'nun plase vuruşunda kaleci Rüştü topu kontrol etti.
    81. dakikada Hamit'in pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Tuncay'ın vuruşunda kaleci Guso, gole izin vermedi.
    83. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Hamit'in sert şutunda top yan direğe çarparak kornere gitti.

    STAT: Ali Sami Yen
    HAKEMLER: Eric Braamhaar, Arend Brink, Patrick Gerritsen (Hollanda)
    TÜRKİYE: Rüştü, Gökhan Gönül, Servet, Emre Aşık, Hakan Balta, Hamit, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda (Tuncay dk. 76 ), Nihat (Gökdeniz dk. 90+1 ?), Semih (Sabri dk. 61 )
    YEDEKLER: Serkan Kırıntılı, Sedat, Hayrettin, Mehmet Yıldız
    TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
    BOSNA HERSEK: Guso, İbricic (Ibisevic dk. 75 ), Nadarevic, Berberovic, Merzic (Muharemovic dk. 89 ?), Bajic, Krunic, Maletic, Misimovic, Rahimic, Dzeko (Salihovic dk. 83 )
    YEDEKLER: Tripic, Jahic, Radeljic, Damjanovic
    TEKNİK DİREKTÖR: Fuad Muzurovic
    GOL: Nihat (dk. 43)
    SARI KARTLAR: Berberovic, Krunic (Bosna Hersek), Semih (Türkiye)

#22.11.2007 09:54 0 0 0

  • A Milli Takımımız, Bosna-Hersek ile yaptığı 13. Avrupa Şampiyonası Elemeleri C grubu 12. ve son maçından 1-0 galip ayrılarak, 84 yıllık tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etmeye hak kazandı. Millilerimiz daha önce 1996 ve 2000'de finallere katılma başarısı göstermişti!Türk Milli Futbol Takımı, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında, daha önce sadece 2 kez elemeleri geçerek, finallerde mücadele etmişti. 1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da üstelik gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elenmişti.

    2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye gruptan çıkmış, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etmişti.

    Milliler, 2004'de Portekiz'de düzenlenen son finallere ise, baraj maçlarında Letonya'ya elenerek katılamamıştı.

    FİNAL KARNESİ

    Türkiye'nin, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında daha önce 2 kez katıldığı finallerde aldığı sonuçlar şöyle:
    İngiltere 1996
    --------------
    Grup maçları:
    Türkiye-Hırvatistan: 0-1
    Türkiye-Portekiz...: 0-1
    Türkiye-Danimarka..: 0-3

    Hollanda-Belçika 2000
    ---------------------
    Grup maçları:
    Türkiye-İtalya..: 1-2
    İsveç-Türkiye...: 0-0
    Belçika-Türkiye.: 0-2
    noimage
    Çeyrek final:
    Türkiye-Portekiz: 0-2

    ÜMİT MİLLİ TAKIMIMIZ 3-0 GALİP

    Öte yandan 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2. Grup'taki mücadelesini sürdüren Ümit Milli Futbol Takımımız, özel maçta İsveç ile karşılaştı. Ümit Millilerimiz, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ağırladığı rakibini 17. dakikada Caner Erkin, 34. dakikada Ceyhun Gülselam ve 85. dakikada Eren Güngör'ün attığı gollerle 3-0 yendi. Fenerbahçeli genç yıldızlarımız Volkan Babacan ve İlhan Parlak da Ümit Milli Takımımızın ilk onbirinde maça başladı. İsveç karşısında Volkan 86, İlhan ise 45 dakika görev aldı.
#22.11.2007 12:22 0 0 0
  • Havlu atmaya gelmis bir takima karsi zor alinmis bir galibiyet, yinede sonucta finallerdeyiz. Her inisin bir cikisi vardir umarim 2008 TÜRK futbolunun yeniden yükselisi olur...
#22.11.2007 20:42 0 0 0