Gelin Dili

Son güncelleme: 08.02.2008 01:54
  • Malzemeler


    Aldığı kadar un
    Kabartma tozu
    1,5 çorba kaşığı irmik
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    1 Pk. sanayağ
    1 çay bardağı şeker
    2 yumurta (1.nin sarısı üstüne)
    Şerbeti :
    3,5 su bardağı şeker
    Çeyrek limon suyu
    3,5 Su bardağı su
    Hazırlanma Şekli

    Bir yumurtanın sarısı ayrılır. Diğer malzemelerle ele yapışmayacak şekilde katı olmayan bir hamur yapılır. Yağlanmış tepsiye yuvarlak yada elips şeklinde şekil verilerek dizilir. Üzeri çatalla çizilir ve yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Hamur pişmeye başlarken diğer yandan şerbeti hazırlanıp pişirilir. Bir tarafa ılınması için bırakılır. Hamurlar piştikten sonra fırından çıkartılarak üzerinin buharı geçinceye kadar bekletilir ve ılık şerbet üzerine dökülür.
#24.12.2007 15:31 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#25.12.2007 11:25 0 0 0
  • ismi güzelmiş ellerine sağlık su-perisi
#08.02.2008 00:36 0 0 0
  • Adı da güzelmiş:)teşekkürler deneyeyim ..
#08.02.2008 01:54 0 0 0