4 adet yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema sertleştirici
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1/8 çay kaşığı tuz
Kreması için
4 yemek kaşığı toz şeker
200 ml krema (1 kutu)
1 paket krema sertleştirici
Üstü için
İstediğiniz meyveler
Hazırlanışı
Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır.
Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Oluşan sert hamuru 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun. Hamur dağılmayacak kadar sert olduğu için kalıbın çemberine ihtiyaç duyulmuyor. O yüzden kullanmıyoruz.
Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz.
Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır.
Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir.
Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
* 5 yumurta akı
* 225 gr. toz şeker ( 1su bardağı + 2 parmak şeker)
* 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
* 3 tatlı kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* Çilek veya muz
* 1 paket şanti
* Şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt
Hazırlanışı
Ön Bilgileri: Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır. Malzemeyi hazırlamak için fırın en düşük ısıda ısıtılmalıdır.
Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız. Azar azar toz şeker ilave ediniz. Şeker eriyinceye kadar çırpınız. Şeker ve yumurta akı işlemi yaklaşık 25 dk. sürer. Katı bir köpük elde ediniz. Bu şekilde iken sirke, nişasta, vanilya koyunuz. 5 dk. daha çırpınız. Tepsiye alüminyum folyo seriniz. Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru adeta tepe şekli vererek koyunuz. Daha sonra 150 cc. orta gözde 40 dk. kadar pişiriniz. Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız. Tabağa koyunuz. Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir. Bu kısma çilek veya muz yerleştiriniz. Üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız şanti ile kaplayınız