Marsmallow Pavlova

Son güncelleme: 13.03.2010 01:19
  • meyveli tatlı tarifleri - pavlova - meyveli tatlı
    noimage
    MALZEMELER;
    *4 adet yumurta beyazı
    *200 gr toz şeker,
    *2 tatlı kaşığı mısır nişastası,
    *1 çay kaşığı elma sirkesi
    *200 gr sıvı krema
    *1 çay kaşığı sıvı vanilya ( veya 1 paket toz vanilya)
    *2 tatlı kaşığı pudra şekeri
    *1 adet kivi, 1 su bardağı böğürtlen, 1 su bardağı çilek
    HAZIRLANIŞI;
    1.Önce fırın 120 derece ısıtılır.
    2.Yumurta akları, mikserle iyice köpürüp bembeyaz tepeler oluşuncaya kadar çırpılır. Toz şeker ilave edilerek bir müddet daha mikserle çırpılır. Yumurta beyazlarının kıvamı, çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalıdır.
    3. Elma sirkesi ve nişasta da eklenir ve bir spatula yardımıyla yumurtanın sönmemesine dikkat edilerek, alttan üste havalandırılarak karıştırılır. Burada yavaş hareket edilmelidir ki yumurta akları sönmesin.
    4.Yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında bir daire çizilir ve yumurta akları bu 20 cm'lik çemberin dışına taşırılmadan, kağıt üzerine aktarılır. Spatula yardımı ile yumurta aklarının yan çeperleri düzeltilir ve orta kısmı hafifçe çukur bırakılır.
    5.Hazırlanan karışım fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirilir. Ve fırın kapağı açılmadan içinde soğutulur. Pavlova iyice soğutulduktan sonra fırından çıkarılır ve dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayrılarak, servis tabağına aktarılır.
    6.Krema, vanilya ve pudra şekeri ile iyice çırpılır ve katı bir krema elde edilir. Fazla bastırmadan bu krema pavlovanın çukur olan kısmına aktarılır ve meyvelerle süslenerek servis yapılır.
    noimage
#12.03.2010 19:07 0 0 0
  • olsa da yesek şimdi :)
#12.03.2010 23:58 0 0 0
  • Abla bunun üstüne birde tost öylemi cıks cıks:D
#13.03.2010 01:17 0 0 0
  • Abla bunun üstüne birde tost öylemi cıks cıks

    ee bekledim yapmadın bende tost yaptım çay yaptım
#13.03.2010 01:19 0 0 0