OKULA BAŞLAYAN ÇOCUĞA NASIL YARDIMCI OLUNABİLİR?

Son güncelleme: 05.01.2008 13:27
  • OKULA BAŞLAYAN ÇOCUĞA NASIL YARDIMCI OLUNABİLİR?



    Ülkemiz için okula başlama yaşı olan 72. ayda, okula başlayan çocuğa anne-baba, önce OKUL'a ve ÖĞRETMEN'e saygı duyarak, çocuğun öğrenme faaliyetini önemseyerek ve değer vererek katkıda bulunmalıdır..'okula başlayan çocuğu olan anne babalar "Okuldan döndükten sonra, çocuğun güzelce oynamasına ve okul yorgunluğunu gidermesine izin verin. Çocuğun oyundan alı konması ve devamlı öğretim yükü altında ezilmesi; onun kalbini öldürür, zekâsını köreltir ve hayatı başına zindan eder. Hatta onu, dersten başını kurtaracak" çare aramaya yöneltir."
    Anne-baba çocuğa öğrenmesi konusunda baskı yerine destekle yardıma olmalıdır. Bu amaçla okula başlayan cuğun hâlâ oyun çocuğu olduğu akıldan çıkartılmama» OYUN'a ve ÇALIŞMA'ya ayn zaman ayırarak "Programlı Yaşam"a çocuk özendirilmelidir. Okuldan yorgun gelen çocuk, ev içinde basket potasına sünger top atarak ' da bahçede oynayarak, dinlendikten en az 1 saat sonra tekrar derse oturabilir. "Çok çalışmak" yerine "verimi çalışmak" ilkesi temel alınmalı, bunun için zamanı iyi kullanması , çocuğa öğretilmelidir.
    Anne, çalışma alışkanlığını kazanmakta olan çocukla ay nı masayı paylaşmamalı, zaman zaman yanına gelerek ihtiytacı olduğu konularda sorularını cevaplamakla yetinmelidir.
    Okuldan gelen çocuk "bugün derste başarılı miydin?'
    sorusu yerine "günün nasıl geçti, hoşgeldln" cümlesiyle
    karşılanmalı, ilgi alanı akademik başarısı değil, çocuğun kendisi olmalıdır.
    Anne-baba akşamlan kitap okuyarak çocuğu okumaya özendirmeli hafta sonları açık alanlarda (koru,kır,deniz kıyısı),yürüyüş,balık tutma ya da sinema,tiyatro,maç gibi farklı etkinliklerle değerlendirmelidir

#04.01.2008 17:39 0 0 0
  • çoçugu okula başlayan aileler için yararlı bir paylaşım.emegine saglık.
#05.01.2008 13:27 0 0 0