Erciyes Üniversitesi'nde (EÜ) yapılan bir araştırmada, kekiğin antimikrobiyal özelliğe sahip olduğu tespit edildi.
Yrd. Doç. Dr. Osman Sağdıç, ''kekik, içerdiği özel maddeler nedeniyle rahatlatıcı, idrar söktürücü olarak eczalıkta kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı başta olmak üzere çeşitli şekillerde çay olarak kullanılan kekiğin antimikrobiyal özelliğe sahip olduğunu tespit ettik'' dedi.
Yeni tespit ettikleri bu özelliğiyle, kekiğin artık gıda maddelerinin saklanması başta olmak üzere birçok alanda rahatlıkla kullanılabileceğini bildiren Sağdıç, ''Kekikte bulunan antioksidan maddeler, belli bir süre saklanması gereken besinlerde acılaşmayı ve bozulmayı önlüyor'' diye konuştu.