ALTI EZMELİ TİKE KEBABI Kuşbaşı

Son güncelleme: 04.03.2006 23:41
  • ALTI EZMELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)

    M a l z e m e l e r

    500 gr. kebaplık et,
    100 gr. kuyruk.
    Terbiye İçin:
    3-4 diş sarımsak,
    1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
    2 yemek kaşığı zeytin yağı,
    Tuz ve karabiber, yeni bahar.
    Sos İçin:
    4-5 domates,
    3-4 adet sivri yeşilbiber.

    noimage

    HAZIRLANIŞI:

    Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.
#23.11.2004 16:32 0 0 0
  • abi ellerine salik karnim acikmaya basladiiiiiiiiiii
#23.11.2004 16:35 0 0 0
  • Orijinalin yazari DJ Hakan
    abi ellerine salik karnim acikmaya basladiiiiiiiiiii



    Teyzeme söyle Hafta Sonu Bunlardan Birini Yapsin Hakan Bayilicaksin Tadina.... Bizim Antebin Kebaplari Bir Baska Olur
#23.11.2004 16:39 0 0 0
  • oke abi hemen soyliyim anneme bu yemegi yapalim
#23.11.2004 16:47 0 0 0
  • Tesekkürler Ellerine Saglik
#24.11.2004 15:26 0 0 0
  • harika görünüyorlar yaw...!
#19.12.2004 16:39 0 0 0
  • ellerinize saglik cok tsk ler ederim
#09.05.2005 22:25 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin
#21.09.2005 22:44 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:38 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler GS2004 eline sağlık
#12.12.2005 08:49 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:46 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:31 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım
#08.01.2006 21:12 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 22:02 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:41 0 0 0