Sizce flört zina mıdır?

Son güncelleme: 07.01.2009 17:55
NaZ NaZ foto
  • Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesindeki "flört zinadır", "bir kadının yabancı erkekle baş başa kalması tahrik edicidir", "kadınlar erkekler olmadan yolculuk etmemeliler" ve "parfüm sürmek edep dışıdır" gibi toplumun tepki çeken açıklamalarına, kurumun eski başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da karşı çıktı.


    "Böyle şeylerin internete konulmasına ne gerek var" diyen Yılmaz, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, çağa uygun yorumlar yapılması gerektiğine de dikkat çekerek, "günün şartları da önemlidir" dedi. Vatandaşların, internet sitesinde yer alan açıklamalar hakkında kendisini de arayarak, tepki gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Böyle şeylerin doğru dürüst açıklanması lazım. Böyle koyarsanız, tabii ki vatandaşın tepkisini çeker" diye konuştu.



    İşte, Diyanet'in eski Başkanı'nın, kurumun internet sitesinde yayınlanan "kurallar" konusundaki yorumları;


    Diyanet'in internet sitesinden: "kadın, yabancı erkekle aynı mekanda baş başa kalmamalıdır"



    Mehmet Nuri Yılmaz: "İslam dini kadına önem veren bir dindir. Kadına, şahsiyetini kazandırmış bir dindir. Allah katında kadın ve erkek eşittir. Kadın, Peygamberimiz devrinde de, bugün de sosyal hayatın bir parçasıdır. Toplumdan soyutlanamaz.



    Diyanet'in internet sitesinden: "Flört, zinadır"


    Mehmet Nuri Yılmaz: "Zinanın ne anlama geldiğini herkes biliyor. Bu çerçevede, zinaya sebebiyet verecek davranışlardan uzak durmak lazımdır. Ancak bizde bir nişanlılık dönemi var. Evlenecek olanların birbirlerini önceden tanımaları, sağlam bir yuva kurmak için önem taşır. Evlenmeden önce kadın ve erkeğin birbirini tanıması lazım. Elbette bunda da mübalağa kaçmamak gerekir, bunu istismar etmemek gerekir.

    Erkekle kadın, dikkatleri üzerlerine çekeçek, tenha bir yerde bulunursa, bu birtakım insanların kötü niyetlerini harekete geçirebilir. Ancak şimdi devlet dairelerinde erkekle kadın bir arada çalışıyorlar. İslam, erkek ve kadının bir arada çalışmasını yasaklamamaktadır. Ancak özel mekanlarda görenlerin kötü niyetine sebep olacak şekilde yalnız kalınmamalıdır".



    Diyanet'in internet sitesinden: "Parfüm sürmek edep dışıdır"


    Mehmet Nuri Yılmaz: "Güzel kokmak, bizzat Peygamberimiz tarafından tavsiye edilmiştir. Sünnettir. Erkek de, kadın da koku sürer. Ama bu makul ölçüde yapılmalıdır."



    Diyanet'in internet sitesinden: "kadın, yanında erkek bir yakını olmadan seyahat etmemelidir"


    Mehmet Nuri Yılmaz: "Peygamberimiz döneminde kadının 90 km üzerinde yolculuk yapacağı zaman, yanında bir erkek yakınının olmasının iyi olacağını söylemiştir. Ancak bu o gün için geçerlidir. O dönemde yolculuklar deveyle yapılıyordu. Bu kadar uzun mesafede kadını çeşitli tehlikelere karşı korumak için bir önlemdir. Ancak bu, sonsuza kadar böyle olacak anlamına gelmez. Hazreti Peygamberimiz aynı zamanda, Mekke'de yaptığı bir konuşmada, "gün gelecek, bir kadın Yemen'den kalkıp, devesiyle tek başına buraya gelip, hacını yapıp, yine geri dönecektir" de demiştir. Peygamberimiz, huzur ortamı sağlandığında bunun olabileceğini açıkça ifade etmiştir. "
#28.05.2008 10:40 0 0 0
  • Bence diyanet işleri bakanlığı gayet yerinde bir açıklama yapmış, flört zina değil fakat çoğu flörtlerde zinaya kadar ileri gidiliyor.
    Müslüman değilmiyiz,dinimizde evli olmayan erkek ve kadının arkadaşlık etmesi caiz değildir.O halde bu açıklamaya karşı çıkmak, dinin emirlerine karşı çıkmak gibi birşey olur.
#28.05.2008 11:21 0 0 0
ChE ChE foto
  • bıraksınlar şu işleri yaa,kadın parfüm sıkmasın-yola çıkmasın-sacını kapatsın-orasını kapatsın-yolculuğa yanlız çıkmasın vs vs..

    zaten böyle dedikçe kendileri kadını sakınılması gereken bir cinsellik objesi haline getiriyorlar.
    bunlara bakarsanız sırf türkiyede zina yapmayan kadın olmadıgı ortaya çıkıyor.faso fiso bunlar.yobazlık başka birşey değil

    kadın parfüm sıkmasın koksun o zaman yaa alla alla, 1000 yıl önce parfüm yokmuş sıkılmıyormuş,şimdidemi sıkmasın lar alla alla
#28.05.2008 11:24 0 0 0
  • diğer müslümanlık konusu hakkında fokur fokur yazanları bu konuya davet ediyorum :) gerçekten merak ediyorum müslümanlığı aşırı savunanların bu konu hakkında ki yorumlarını :)
#01.06.2008 23:11 0 0 0
  • @YaSaM aTeSi adlı üyeden alıntı:
    diğer müslümanlık konusu hakkında fokur fokur yazanları bu konuya davet ediyorum :) gerçekten merak ediyorum müslümanlığı aşırı savunanların bu konu hakkında ki yorumlarını :)
    Orijinali Göster...


    Parfüm olayı banada saçma geldi
    Flört etmek zinamıdır?
    Bunu bilmiyorum ama caiz değildir sanırım Merakın geçti mi bir nebze? bende bunu merak ediyorum?
#03.01.2009 17:40 0 0 0
  • Soru
    Flört tarzı ilişkiler hakkında neler tavsiye edersiniz?

    Cevabımız

    Değerli Kardeşimiz;

    Flört Müslümanlarların lügatında yeri olan bir kelime olmadığı gibi, ifade ettiği mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay değildir. Flörte kimler ne mânâ yüklerse yüklesin. İslâm böylesine hissi bir konuda erkekle kadına sınırlar çizer ve Efendimizin meşhur ikazı iki tarafı da kesin ölçülerle korumaya alır, muhafaza eder.

    Nedir Efendimizin kesin ve çok makul olan ikazı?

    - Yabancı bir kadınla bir erkek iki ikiye, baş başa kalırlarsa üçüncüleri şeytandır!

    Evet, biribirine yabancı iki karşı cinsin tenha bir yerde baş başa kalışları; hislerinin isyanına, yaratılışta var olan duyguların ayaklanmasına vesile teşkil eder. Cinsi hislerin ayaklanması ve isyanından sonraki safhaları ise kimse kestiremez. Nerede başlar, nerelere kadar gider. Zaten toplum hayatındaki pişmanlıkların, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çoğunluğunun bu ikaza kulak asmayıştan, aradaki sınırı aşıp taşmaktan kaynaklandığı da yaşanan günlük olaylarla sabittir.
    Bunun istisnası yok mu, her kadın, her erkek böyle mi?

    Elbette öyle bir iddiamız olmaz. Elbette her kaidenin istisnası olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalır, umumi hükmü değiştirmez. Bildiğim gerçek odur ki kadın kendisini şaibe altına sokacak laubaliliklerden uzak kalmalı, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eğlence metaı haline gelmemelidir.

    Bilindiği üzere kolay elde edilen şeyin kıymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düşünülmez. Değerli şeyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadın değerlerin en yücesi, itibarını korunması lazım gelenlerin de en önde gelenidir. Kadının bir gün falanın yanında, öteki günü de filanın kolunda olması, bir başka gün ise kimin yanında olacağının bilinmez hale düşmesi, onu hayatı boyunca itibarsızlığa mahkum eder. Bir değerli hayatı böylesine değersiz ve itibarsız hale düşüren şeye ise siz ister flört deyin, isterse başka bir şey; ne savunulur ne de sonucu basite alınacak bir doğallık olarak görülebilir.

    Yine bir kudsi beyandan öğrenmekteyiz ki sonu evliliğe varmayan gayrimeşru yakınlaşmalardan taraflar öylesine pişmanlık duyacak ki ahirette:

    - Keşke ateş parçası tutsaydım da böyle sonuçlar verecek başlangıçlar yapmasaydım diye feryat edeceklerdir.
    Ama bunun faydası olmayacaktır. Çünkü ok yaydan çıkmış, kurşun hedefi vurmuş; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmuştur.

    Onun içindir ki dindar ailelerde kadın, kuracağı yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride şaibeli bir geçmiş bırakmamaya çok dikkat eder, vardığı yerde başına kakılacak bir sürü yanlışların sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir. Bu dikkat ve titizliğinden dolayı da ömür boyu sevinç duyar, itibar sahibi olmanın mutluluğunu yaşar.

    Kadını tertemiz mutlu bir ailenin kurucusu değil de, günlük zevklerin malzemesi haline getiren erkekler, yahut da kendilerini bu duruma düşürmüş kadınlar elbette konuyu bizim gibi yorumlamayacak, hallerine uygun düşen hayatın savunucusu olacaklardır. Böylelerine bizim ne söyleyecek sözümüz, ne de verecek cevabımız olur. Kendi düşen ağlamazdan başka.

    Ahmed Şahin, Aile İlmihali, 142.
#03.01.2009 18:10 0 0 0
  • Flörtten flörte fark var arkadaşlar.Flört var adam gibi,birbirini tanıma dönemi olarak hareket edilir ki faydalıdır, flört var sanki evliymiş gibi,herşey serbesttir.Artık günah mı sevap mı siz karar verin.
#03.01.2009 18:16 0 0 0
  • sorun ıslamda degıl onu anlayamama da ve uygulayamama da. hersey açık ve net olarak bıldırılmış bızlere, emredılen de yasaklananda bızım yararımıza, olayları nefsımızın hosuna gıder sekılde degılde ıslama uygun olarak yorumlarsak sorun olmaz...
#03.01.2009 19:59 0 0 0
  • Bilindiği üzere kolay elde edilen şeyin kıymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düşünülmez. Değerli şeyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadın değerlerin en yücesi, itibarını korunması lazım gelenlerin de en önde gelenidir.

    harika bi tespit yazının tamamı gerekli açıklamayı yapmış başka söze hacet bıakmamış

    Yaşam Tanesi;

    diğer müslümanlık konusu hakkında fokur fokur yazanları bu konuya davet ediyorum gerçekten merak ediyorum müslümanlığı aşırı savunanların bu konu hakkında ki yorumlarını

    sen açık olarak niyetini söylesen ne güzel olur du
#03.01.2009 21:27 0 0 0
  • Flort etmeyi ben insanlarin birbirlerini tanima donemi olarak biliyorum bana gore olmasi gereken bir surectir heleki bu devirde zaten gorucu usulu evlilikler belirli sure sonra bitiyor bu daha uzucu insanin hayat arkadasini konusarak anlasarak secmesi cok onemli temeli saglam bir evlilik icin.
    Ama diger manada dusunuldugunde zaten adi flort olmaz zina olur bu iki tarafinda Allaha olan inanclarina kalmis kadinlar duygusaldir ama erkeklerin cogu flort doneminde farkli seyler bekleyebiliyor bu yuzden kadinlar dikkatli olmalilar :)
    Hersey usulunce daha guzel bence.
#03.01.2009 21:57 0 0 0
  • Flört ve zina ile ilgili bazı sorularım var: 75 yaşında evli bir adamın 14 yaşında ki bir kızla ilişkiye girmesi ZİNA mıdır? İkinci sorum da şu: Resmi nikahlı bir erkeğin, ikinci, üçüncü, dördüncü kadınlarla ilişki yaşaması veya aynı evi paylaşması veya her birine ayrı ev tutarak yaşaması ZİNA mıdır? Diyanet işleri bu açıklamayı yaparken MECLİS de ki bazı milletvekillerinin güceneceğini düşünmemişmidir?
#03.01.2009 22:20 0 0 0
  • bir şey sorcam yazdıklarınızın konu ile alakalı olan kısmı hangisi ? Flört hangisi oluyor burda?

    hüseyin üzmez olayı zaten konuşulması bile gereksiz bi mevzu

    çok eşliğe gelince de bununla ilgili yeterince ilmihallerde bigi var açar okursunuz okumassanız da siz bilirsiniz.
#03.01.2009 23:17 0 0 0
  • Eee, ben 28 senedir evliyim...Görücü usulüyle evlendim...Zengin de değildim...Hani çabuk bitecek ti evlilik?..Elhamdülillah,evliliğin temelini sağlam atarsanız o ömürboyu gider..Yapmacık söz ve davranışlarla gerçekleşen evliliğin sonu mahkemedir..Hele de bugün boşamalar ve boşanmalar artmıştır...Nedenn???
    Nedeni,İslam ahlakının her iki tarafta olmayışındandır vesselam..
#03.01.2009 23:25 0 0 0
  • parfüm sürmemek Lazim benCeDe evet (gerCi ben Sykyyorum ama:()
    Cünkü o parfüm kokuSu Cok $eye yoL aCiyor..
    yani biLenLer biLir kiz arkaDa$ina:
    "SaC kokuna bayiLiyorum" Diyerekten ba$Liyor:))

    fLört oLayininDa günah oLDugunu Duymu$tum hoCaLarimDan.

    ama herhangi bir tarti$manin iCine faLan CekiLmek iStemiyorum!
    SaDeCe biLDikLerimi yazDim:)
#03.01.2009 23:44 0 0 0
ChE ChE foto
  • belli sınırlar çercevesinde flört yapmak isteği, insanın doğasında vardır.
    bekarların flörtlerinde bir günah olduguna inanmıyorum ben,sonuçta insanlar için içgüdüsel bir olay bu.
    bence günah olan,evlilerin yaptıgı kaçamaklardır.

    heleki parfüm sıkanların günah işlediği fikrine sadece gülmekle yetiniyorum.
#04.01.2009 14:35 0 0 0
  • Önce flört nedir bunun cevabını verin kendinize.

    Evlenecek insanların birbirini görmesi, konuşması ve tanışması çok normal bir durumdur.

    Ama yok olmadı böyle anlıyamadım bir de tadına bakayım, ondan sonra da bunun adına flört diye bir kulp tak.

    Sen günü birlik ilişkilere gir, her gün daldan dala zıpla evlilik aklının ucundan bile geçmesin sonra al bir kulpta buna tak.

    Ben burada hayatım boyunca bu haltları yemedim demiyorum ki zaten bu kimseyi bağlamaz.

    Ama unutmamak lazım ki güneş balçıkla sıvanmaz.

    Alırsın içersin bir şişe bira dersin ki, arkadaş sanane günahı benim değil mi? Hay hay efendim sorun nerede? YOK!

    Alırsın içersin bir şişe bira dersin ki, yahu bir şişe biranın günahı mı olur muş? ALLAH haram diyor sen helal diyeceksin öyle mi? Sen kimsin ki bre zındık, Cehennemin dibine kadar yolun var...
#04.01.2009 14:47 0 0 0
  • Dikkat ettim herkez kendi fikrini destekleyen yazıya teşekkür etmiş yani saflar netleşiyor Islam da aşırı giden diyenler aceba kendileri neyde aşırı gidiyorlar zahmet olmazsa bir düşünsünler bakalım ama dusunemezler düşünecek akıl onlarda ne gezer insanı yaratan Allah kullanma kılavuzunu da göndermiş Ayet {fela tekrabuzzina zinaya yaklaşmayın} dikkatinizi çekerim kardeşler zina etmeyin denmiyor zinaya yaklaşmayın deniyor tefsirlere baktığımızda zinaya götüren şeylerinde haram kılındıni anlıyoruz onlarda kadınlarla tokalaşmak yalnız kalmak af edersiniz ama başka türlü ifade edemedim öpüşmek kadının kokular sürünüp sokağa çıkması açık saçık giyinmesi bunların hepside ne yazık flörtün içinde var yok diyen varsa halt etmiş derim flörtü savunan nesini savunur {Konami kardeş yetiş sana ihtiyaç var }
#04.01.2009 18:14 0 0 0
  • İyide arkadaşlar,günümüzde yorumcular parayı verenin istediği doğrultuda yorum yapıyor.Yani ilim adamcıkları doğruyu değilde karşsındakini memnun edecek şekilde yorum yapıyor.flört diye bir kelime bizde yok.Günümüzde kullanılış şekline göre yorumlarsak islamda böyle bir olaya cevaz verilmemiştir(haramdır)Eski diyanet işleri başkanı yeni başkanın sözlerine çok kızmış,neyapalım yani kızmışsa yatağını ayrı sersin.İslam dini evrenseldir.ezelden ebetedir.Bir harfi bile değiştirilemez diyoruz,çıkıyor zübüğün biri efendim islamiyeti çağımıza göre yorumlayalımmış,yokya senin anan güzelmi.Bırak flörtü,
    bir kadın ve bir erkek aynı odada yanlarında üçüncü bir kişi yoksa kalamazlar.dinen caiz değildir.Aksini iddia eden dinden çıkar.Uygulamıyorsanda bari muhalefet etme.
#04.01.2009 18:28 0 0 0
  • flort hayatımız olmazsa olmazıdır nasıl tanıyacaklar bırbırlerını bazıları tıcarete cevırmısler onlar zaten batagın ıcınde bogulmuslar ....nısan mısal flortun bır parcası.
#04.01.2009 18:38 0 0 0