Eskişehirspor 4 - 2 Galatasaray Turkcell Süper Lig 8. Hafta 26.10.2008

Son güncelleme: 27.10.2008 18:57
  • @GS2004

    Ali abı sadece Tahmın ama GALATASARAY galıp kapayacak macı ;)
#25.10.2008 20:28 0 0 0
  • Avrupa'ya iyi bir başlangıç yapan G.Saray bu kez ligde tökezledi. Youla perdeyi açtı, Ayhan yakaladı. Baros 2'ledi Murat 'dur' dedi. Maçta Aslan'ın ipini ise Youla çekti. Lobrec son sözü söyledi. Tartışmalı goller, çok sayıda sarı kart ve Eskişehirspor galibiyeti! Turkcell Süper Lig'de 8. haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanda, Eskişehirspor'a 4-2 mağlup oldu. Eskişehir Atatürk Stadı'nda ilk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmada Galatasaray'ın golleri 35. dakikada Ayhan Akman ve 51. dakikada Milan Baros'tan gelirken, Eskişehirspor'un golleri 20 ve 90+1. dakikada Youla, 66. dakikada Murat ile 90+8. dakikada Lovrek'ten geldi. Bu karşılaşmada alınan sonuç kadar hakem Fırat Aydınus'un verdiği kararlar da çok tartışıldı. Galatasaray'da Ayhan Akman, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Fırat Aydınus'a yaptığı itirazlardan dolayı önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı. Galatasaray bu sonucun ardından 14 puanda kalırken, Eskişehirspor puanını 12'ye yükseltti.

    MAÇIN YILDIZI YOULA OLDU...
    Eskişehirspor'un Gineli yıldızı Souleyman Youla, Galatasaray'ı yıkan isim oldu. Son haftalarda performanısını zirveye taşıyan Youla, attığı iki gol ve yaptığı bir asist ile maçın tartışmasız yıldızı oldu.

    YOULA FIRSATI KAÇIRMADI...
    Eskişehirspor'un fırsatçı golcüsü Youla, Galatasaray karşısında gol perdesini açan isim oldu. Savunmadan atılan uzun topta, Youla iki Galatasaraylı savunma oyuncusunun arasında kaldı, sarı-kırmızılı oyuncuların büyük hatasıyla kaleci de Sanctis ile karşı karşıya kalan Youla, Sanctis'i de kolay bir şekilde geçti ve topu ağlara gönderdi. 1-0.

    AYHAN'IN ÇABASI GOLÜ GETİRDİ...
    Galatasaray'ın deneyimli oyuncusu Ayhan Akman çalışkan ve hırslı futbolunu Eskişehir deplasmanında bir golle de süsledi. 35. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Ayhan Akman, ceza sahası içinde Arda'nın pasıyla topla buluştu. Ayhan kaleciyle karşı karşıya kaldı, sert ve düzgün bir şut attı, kaleciye de çarpan top havalanıp ağlara gitti. 1-1.

    TARTIŞMALAR ARASINDA BİR GOL...
    Galatasaray'ın oynadığı son iki maçta sessiz kalan Çek Yıldızı Milan Baros, suskunluğunu Eskişehir deplasmanında bozdu. Baros'un attığı golden sonra, hakem Fırat Aydınus'a Baros'un topu elle düzelttiği yönünde yoğun itirazlar yapıldı. 51. dakikada Kewell'ın ara pasında ceza sahasına hızla hareketlenen Baros topu düzeltir düzeltmez çok sert vurdu, direğe de çarpan top ağlara gitti. 1-2.

    BİR TARTIŞMALI GOL DAHA...
    Milan Baros'un attığı golden 15 dakika sonra bu kez Eskişehirspor'un beraberlik golü çok tartışıldı. Eskişehirspor'un kazandığı serbest vuruşta Murat Önür'ün sert şutu ceza sahası içindeki Eskişehirsporlu oyunculara da çarpıp yön değiştirdi ve ağlara gitti. Bu pozisyonda Galatasaraylı oyuncuların bu golün ofsayt olduğu yönünde büyük itirazları vardı. Hakemin gol kararını vermesinden sonra Galatasaraylı tüm oyuncular Fırat Aydınus'un üzerine yürüdü. Uzun süre duran oyun, ancak 4-5 dakika sonra başlayabildi.

    YOULA İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI...
    Hırsı ve attığı gollerle maçın yıldızı olan Youla, Galatasaray'ı yıkan gole imza attı. Galatasaray'ın üstünlük sayısı için yüklendiği dakikalarda Eskişehirspor kontra atağa kalktı. Youla ile başlayan atakta, Serdar sağ kanattan ceza sahasına girdi, yerden yaptığı ortaya Youla kaleye yakın mesafeden ayak koydu, De Sanctis'e çarpan top ağlara gitti. 3-2.

    SON NOKTA LOVREK'TEN...
    İki gol atan Youla, Eskişehirspor'un dördüncü golünün de yaratıcısı oldu. Youla ile gelişen hızlı atakta, Youla ceza sahasına girdi, uygun durumdaki Lovrek'in önüne çok güzel bir pas attı, Loverek'e ise yalnızca dokunmak kaldı. 4-2.

    ES-ES HIZLI BAŞLADI...
    Eskişehirspor seyircisinin de büyük desteğiyle başladığı maça çok hızlı başladı. Kanatlardan etkili gelen kırmızı şimşekler, Galatasaray kalesinde ilk dakikadan itibaren önemli tehlikeler yarattı. Özellikle Youla'nın hareketli oyunu, sarı-kırmızılı savunmaya zor anlar yaşattı. Galatasaray ancak 20. dakikadan sonra rakip kaleye gitmeye başladı. Arda ve Kewell'ın taşıdığı toplar ile pozisyonlar bulmaya çalışan Galatasaray, Eskişehir ceza sahası içinde bir türlü aradığı fırsatları bulamadı. Youla'nın golünden sonra Galatasaray beraberlik golünü Ayhan ile buldu. İlk yarıda pozisyon yönünden çok zengin olmayan maçta, Eskişehirspor daha etkili taraf olarak öne çıktı.

    G.SARAY HIZLI BAŞLADI, ESKİŞEHİR BİTİRDİ...
    İlk yarıda çok kötü bir futbol ortaya koyan Galatasaray, ikinci yarıda daha etkiliydi. İkinci yarının başında Ivesa'nın koruduğu kalede önemli tehlikeler vardı. Baros'un attığı golden sonra, Galatasaray farkı açacak bir iki pozisyon daha yakaladı ancak değerlendiremedi. Eskişehirspor ise temponun düştüğü dakikalarda bir duran topta beraberlik golünü buldu. Bu golden sonra oyuna yeniden tempo geldi, Youla'nın son dakikada attığı gol ise skoru belirledi. 3-2.

    G.SARAY LİNCOLN'Ü ÇOK ARADI...
    Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Linclon, Eskişehir deplasmanında kart cezası nedeniyle takımındaki yerini alamadı. Galatasaray özellikle hücum organizasyonlarında yıldız oyuncusun yokluğunu çok aradı. Bir türlü hücumlarda organize olamayan Galatasaray, son maçlardaki hücum zenginliğinden çok uzaktı. Olympiakos maçının kahramanlarından olan Kewell da Eskişehir'de etkisiz bir performans sergilerken, Milan Baros ve sakat sakat oynayan Ayhan Galatasaray'ın sivrilen isimleriydi.

    SARI KARTLAR HAVADA UÇUŞTU...
    Çok sert bir mücadele olmasa da Eskişehir - Galatasaray maçında sarı kartlar havada uçuştu. Özellikle hakeme itirazdan görülen kartların sayısını akılda tutmak çok zordu. Fırat Aydınus, Galatasaray'ın yediği golden sonra yapılan itirazlar üzerine yalnızca bir pozisyonda 5 sarı kart gösterdi.

    MAÇTAN NOTLAR
    Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında Eskişehirspor ile Galatasaray'ı karşı karşıya getiren maç öncesinde Atatürk Stadı'nda bir süre elektrik kesintisi meydana geldi.
    Statta bir süre elektrik kesintisi yaşanırken, Eskişehirsporlu taraftarlar toplu halde cep telefonlarının ekranları ile gösteri yaptı.
    Karşılaşma öncesinde emniyet güçleri stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, Öğretmenler Caddesi'nden 10 otobüs ile gelen Galatasaray taraftarı, çevik kuvvet ekiplerinin kontrolünde stada giriş yaptı. Bu sırada bazı Eskişehirspor taraftarları rakip takımın taraftarlarını sloganlarla protesto etti.
    Eskişehirspor ile Galatasaray takımlarının stada girişleri sırasında açık tribünde bulunan Eskişehirsporlu taraftarlar, ellerindeki ''Anadolu Yıldızı Es Es'' yazılı kartonlarla gösteri yaptı.
    Kırmızı-siyahlı taraftarlar, ''Eskişehir efsane yazmaya devam edecek, herkes alkış tutacak'[/swf2][swf3]'Eskişehirspor'u seviyoruz, küfür istemiyoruz'' yazılı pankartlar da açtı. Daha sonra iki takımın taraftarları, oyuncularını tribünlere çağırarak tezahüratta bulundu.
    Karşılaşmayı Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın yanı sıra Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Mehmet Ağar da izledi.
#26.10.2008 21:25 0 0 0
  • Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında, 12 yıl aradan sonra karşılaşan Eskişehirspor ile Galatasaray maçı öncesinde kentte renkli görüntüler oluştu. Taraftarlar günün erken saatlerinden itibaren Atatürk Stadı ve çevresinde yoğunlaşmaya başladı. Maç biletlerinin satıldığı gişeler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Fiyatların yüksek olmasına rağmen biletlerin tükenmek üzere olduğu bildirildi.

    Bazı kırmızı-siyahlı taraftarlar davul ve zurna eşliğinde oynadı. Kentin bazı caddelerine, iş yerlerine ve evlere Eskişehirspor bayrakları asıldı. Eskişehirspor'un Kızılcıklı, Altes, Ayder gibi taraftar grupları kent sokaklarında takımları lehine tezahürat yaptı. Atatürk Stadı yanındaki Taşköprü ve Öğretmenler Caddeleri trafiğe kapatıldı. Taraftarların stada girişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

    Stadın açık tribünün girişine, ''Buradan itibaren küfürü bırak. Bireysel küfüre hayır'' yazılı pankart asıldı. Öte yandan denetim yapan zabıta ekipleri seyyar satıcıları stat çevresinden uzaklaştırdı.
#26.10.2008 21:29 0 0 0
  • Youla galatasaray defansına tünel açtı kanal çalışması yaptı

    müthiş maç çıkardı

    cimbom adına üzüldüm Türk futbolu adına gözel maç oldu:D
#26.10.2008 21:29 0 0 0
  • Olympiakos karşısında önemli bir galibiyet alan Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor karşısına çıktı. Maç boyunca yorgunluğu çok belli olan Sarı-Kırmızılılar 1-0'dan 2-1 öne geçmesine rağmen maçı 4-2 mağlup bitirdi. Maçın hakemi Fırat Aydınus verdiği kararlar yüzünden iki takım oyuncularından da büyük tepki gördü. Galatasaray'da maç sonrasında itirazlarına devam eden kaptan Ayhan Akman kırmızı kart görürken Gaziantep maçında cezalı duruma düştü.

    Stat: Atatürk
    Hakemler: Fırat Aydınus, Erhan Sönmez, Süleyman Özay

    Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Murat, Vucka, Tayfun, Bülent Ertuğrul, Serdar, Poljak (Dk. 77 Can), Anderson (Dk. 68 Lovrek), Youla, Bülent Kocabey (Dk. 81 Özgür)

    Galatasaray: De Santics, Meira, Baros, Ayhan, Kewell (Dk. 72 Mehmet), Nonda (Dk. 55 Ümit), Emre, Hakan, Sabri (Dk. 90 Yaser), Arda, Servet

    Goller: Dk. 20 ve Dk. 90 Youla, Dk. 66 Murat, Dk. 90 8 Lovrek (Eskişehirspor), Dk. 35 Ayhan, Dk. 50 Baros (Galatasaray)
    Sarı kartlar: Dk. 69 Youla, Dk. 78 Serdar, Dk. 85 Ivesa (Eskişehirspor), Dk. 69 Servet, Dk. 69 Emre, Dk. 69 Ümit Karan, Dk. 69 Meira, Dk. 78 Ayhan, Dk. 83 Baros, Dk. 86 Arda (Galatasaray)

    -MAÇIN KIRILMA ANLARI-

    Takımlar sahaya geldi. Eskişehir seyircisi tribünleri tıklım tıklım doldurmuş durumda. Bu önemli maçta 2 takıma da başarılar diliyoruz... Fırat Aydınus maçın ilk düdüğünü çaldı, maça Galatasaray başladı.. Bu dakikalarda ev sahibi Eskişehir'in baskısı var.. Kullanılan köşe vuruşunda tehlike büyümeden Galatasaray defansı topu uzaklaştırdı. Eskişehirspor Youla ile etkili geldi. Gineli oyuncunun sağ çaprazdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı. Maçta 9. dakika.. Maçta ilk 15 dakikalık bölüm geride kaldı. İki takımda orta sahada çok pas hatası yapıyor.

    Eskişehirspor golü buldu. Youla attı 1-0 oldu. Kaleci Ivesa'nın kullandığı uzun topta 2 Galatasaraylı defans oyuncusunun hatalarını iyi değerlendiren Youla, kaleci De Sanctis'i de geçerek topu ağlara yolladı.

    Serdar'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda De Sanctis topu kornere çeldi. Maçta 28. dakika..

    Galatasaray golü Ayhan'la buldu. Skor 1-1 oldu. Arda'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Ayhan sert vurdu, kaleci Ivesa'dan seken top ağlara gitti. Maçta 35. dakika..

    Bu kez Eskişehirspor tehlikeli geldi. Rakiplerinden zarif hareketlerle sıyrılan Bülent Kocabey sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci De Sanctis'ten sekti. Youla topu auta attı. Ancak Gineli futbolcunun pozisyonu ofsayttı. Sağ taraftan Arda'nın kullandığı köşe vuruşuna yakın direkte Kewell dokundu. Top Baros'a doğru gelmeden önce kaleci Ivesa kontrol etti. Maçta 42. dakika.. Hakem 1 dakika uzatma gösterdi. Kewell ceza alanı üzerinden sert vurdu.. Seken topa Nonda uzanamadı maçta 45+1 oynanıyor..

    Maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

    Maçın 2. yarısına Eskişehirspor başladı.

    Galatasaray 2-1 öne geçti. Golü Baros attı. Kewell'ın pasıyla topla buluşan Baros çaprazdan çok sert vurdu, top Ivesa'nın üstünden ağlara yolladı. Eskişehirsporlu oyuncular gol sonrası Baros'un topu elle kontrol ettiği yönünde hakeme itiraz ettiler. Maçta 51. dakika..

    Galatasaray'da Nonda oyundan alınırken Ümit Karan oyuna girdi. Eskişehirspor'da Lovrek oyuna girerken Anderson oyundan çıkıyor maçta 62. dakika..

    Eskişehirspor golü buldu. Maçta durum 2-2 oldu. Kullanılan serbest vuruşta top Ümit'le birlikte Youla'ya çarparak ağlara gitti. Galatasaraylı oyuncuların itirazları sürüyor. Golde yan hakem bayrak kaldırmasına rağmen Fırat Aydınus golü verdi. Maçta 66. dakika..

    Galatasaray'da Servet, Meira, Emre Aşık, Ümit Karan, Eskişehirspor'da ise Youla sarı kart gördü.Galatasaray'da Kewell oyundan alınırken Mehmet Güven oyuna giriyor. Galatasaray Baros'la gole yaklaştı. Çek golcünün ceza sahası dışından vuruşunda top az farkla auta çıktı. Eskişehir'de Poljak çıkarken, Cumhur oyuna girdi. Galatasaray'da Ayhan, Eskişehir'de Serdar sarı kart gördü. Ayhan'ın güzel pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Arda'nın yerden vuruşunda kaleci Ivesa topu ayaklarıyla kornere çeldi. Maçta 78. dakika.. Ivesa sarı kart görüyor. Arda sarı kart görüyor. Maçta 85. dakika.. Galatasaray 3. gole yaklaştı. Sol çaprazda Meira'nın pasıyla topla buluşan Ayhan sert vurdu kaleci Ivesa topu ayaklarıyla çıkardı. Maçta 8 dakika uzatma oynanacak..

    Eskişehirspor golü buldu. Savunmayı az adamla yakalayan Youla Emre'den kurtuldu, kaleci De Sanctis'in altından topu ağlara yolladı. 3-2

    Galatasaray 4 golü kalesinde görüyor. Youla'nın pasında Lovrek bomboş pozisyonda topu ağlara yolladı. Ayhan kırmızı kart gördü ve maçın son düdüğü çalıyor. Galatasaray Eskişehirspor'a 4-2 malup oldu.
#26.10.2008 21:34 0 0 0
  • Eskısehırı ızledımde cok guzel bır futbol sergılıyorlar.

    Youlaya gelınce cok kufur ettım bılıyormusun hem Galatasaray'ı hemde benı yakdı. Galatasaray'dan 3 puan bendende İddaa'da oynadıgım ve tek macla youla'nın yatırdıgı (9Mılyar)almıs oldu ...
#26.10.2008 22:41 0 0 0
  • ilk 17 haftanin konulari acildigi halde baska konular acilmis arkadaslar
#27.10.2008 08:57 0 0 0
  • Eski Toprak bölüm moderatörü konuyu o linkte ki konu ile birlestirir olur biter.
    Herkes dikkat etmedi bir tek sen dikkat ettin helal olsun.
#27.10.2008 17:02 0 0 0
  • ilginize tesekkürler konular birlestirildi Arkadaslar
#27.10.2008 18:05 0 0 0
  • @MaRaBoGLu61 adlı üyeden alıntı:
    Youla galatasaray defansına tünel açtı kanal çalışması yaptı

    müthiş maç çıkardı

    cimbom adına üzüldüm Türk futbolu adına gözel maç oldu:D
    Orijinali Göster...
    Youla galatasaray defansına tünel açtı kanal çalışması yaptı

    müthiş maç çıkardı

    cimbom adına üzüldüm Türk futbolu adına gözel maç oldu:D


    cok üzülmüssün kardes
#27.10.2008 18:06 0 0 0
  • Macin sonucu eklendi..
#27.10.2008 18:48 0 0 0
#27.10.2008 18:57 0 0 0