250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
4 patates
100 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
Tuz
Galeta unu
Bir kaba yoğurt, yumuşamış margarin, sıvıyağ ve az tuz koyup karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve iki kere elediğiniz unu ekleyip yoğurun. İyice yoğurduğunuz hamur kulak memesi kıvamına gelmelidir. Diğer yanda önceden haşladığınız patatesleri püre haline getirin ve içine kaşarpeyniri rendesini ekleyin. Püreden ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Hamurdan ise yine cevizden az büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak düzleyin. İçine püreden koyarak yuvarlayarak kapatın. Galeta ununa buladığınız topları yağlı kagıtla kapladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerleri iyice kızarınca fırından çıkartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.