Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması

Son güncelleme: 13.09.2008 12:58
  • noimage

    Gereçler:
    Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
    8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
    2 yemek kaşığı tuz
    Yapılışı:
    1. Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.
    2. Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.
    Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir.
#05.01.2005 22:07 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin teşekkürler
#24.09.2005 11:01 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 12:51 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#28.09.2005 09:52 0 0 0
  • paylasim icin tessekur ederim
#12.10.2005 02:49 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:50 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:35 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:53 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:25 0 0 0
  • teşekkür
#07.07.2008 15:51 0 0 0
  • kolay bir tarif teşekkürler
#13.09.2008 12:58 0 0 0