Ayvalı Yahni

Son güncelleme: 21.03.2006 00:05
  • noimage

    Gereçler:
    Koyun eti (kemikli) 6 parça 1 kg sSu 2 su bardağı 400 grams Ayva 2 orta boy 500 gram sSoğan 2 büyük boy 175 gram sMargarin 3 yemek kaşığı 30 gram Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram Tarçın 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Yapılışı:
    Eti ve suyu tencereye koy, kısık ateşte yumuşayıncaya değin yaklaşık 1.5 saat pişir. Ayvaları yıka. Soğanı soy, yıka, bir tabağa rendele. Eti kevgirle sudan çıkar, soğan tabağına koy. Soğanı et parçalarının üzerine sür ve tuz serp. Yağı bir tavada hafifçe kızdır, etleri koy, çevirerek kızart, sonra tekrar pişme suyuna al tarçın serp. Ayvaları kabuklarıyla dört parçaya kes çekirdek yataklarını temizle, etin kızardığı yağda hafif kızart. Kızaran ayvaları etin üzerine ekle, şeker serp ve ayvalar dağılmadan yumuşayıncaya değin, yaklaşık 5-6 dakika pişir.
#10.01.2005 19:36 0 0 0
  • olsada yesek sen yaparmisin bize mardinli
#14.03.2005 13:48 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin mardinli teşekkürler
#24.09.2005 10:50 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 12:57 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:18 0 0 0
  • ellerine saglik cok tessekur ederim arkadasim
#12.10.2005 02:56 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.12.2005 18:43 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:32 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 01:07 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:26 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:05 0 0 0