İZMİR Yaşar Üniversitesi

Son güncelleme: 26.09.2008 23:30
  • İZMİR Yaşar Üniversitesi

    İZMİR Yaşar Üniversitesi Resimleri

    İZMİR Yaşar Üniversitesi Tarihi


    Yaşar Üniversitesi, İzmir ili ve çevresinde yerleşik üniversite.

    Üniversitenin Tarihçesi

    Kuruluş Kararı:

    Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı 1999 yılında Yaşar Üniversitesi adıyla bir üniversite kurma kararı aldı. Endüstriye olan katkısı ve öncülüğü ile bilinen Yaşar Topluluğu yine öncü niteliği taşımayı amaçlayan bir üniversite yaratmak için yola çıktı.

    Kuruluş Kanunu ve Kampus:

    Yaşar Üniversitesi, 29 Mart 2001 tarihinde TBMM'ce onaylanan 4633 sayılı kanun ile yasalaştı ve 2002-2003 akademik yılında kent içindeki Alsancak Kampusü'nde eğitime başladı. Alsancak kampüsünde hazırlık öğrencileri eğitim görmektedir. Dyo (Bornova/ Ağaçlıyol) kampüsünde lisans ve ön lisans eğitimleri verilmektedir. Yeni (Bornova/Ağaçlıyol) Kampusü'nde eğitimi açma çalışmaları hızla devam etmektedir

    Stratejik Oryantasyon:

    Vizyon ve misyon tanımlamaları Yaşar Üniversitesi'nin, teknoloji ve bilimi entegre eden, fen ağırlıklı, dünyaya açılmış bir üniversite olabilmesi için "Yapılması Gerekenler Çalıştayı" gerçekleştirilerek, bir yol haritası belirlenmiş; yeni bölümler, yeni gereksinimler ve toplumdaki geleceğe ilişkin eğilimler saptanarak bir eylem planı oluşturulmuştur.

    Kampüs:

    İzmir Alsancakta 7000 metrekare alanda kuruludur. 6000 metrekaresi kapalı alandır

    Yemek:

    Öğrencilerin beslenme ihtiyacı kampus'un kafeteryasında özel catering şirketi ile yapılan anlaşma doğrultusunda hazır yemek şeklinde karşılanıyor. Ayrıca konukevinde öğrencilere kahvaltı ve akşam yemeği seçmeli menüler halinde sunulur. İçecek makinaları mevcuttur. Öğrenciler otelin marketinden veya hemen otel civarında bulunan alışveriş merkezinden faydalanabilirler.


    Sağlık:

    Kampüste doktor ve hemşiresi mevcut bir sağlık merkezi vardır. Konukevinde (yurt) öğrenciler 24 saat boyunca açık olan revirden ilk tedavileri için faydalanabilirler. Önemli vakalarda öğrenci,sağlık görevlisi nezdinde Çeşme devlet hastahanesinden yararlanabilir.


    Yurtlar:

    Kız ve erkek öğrencilerin temel ihtiyaçları düşünülerek özenle planlanmış Altın Yunus Çeşme Otelinin özel konukevleri bölümü, çağdaş altyapısı ve modern görüntüsü ile öğrencilere temiz ve sıcak bir aile atmosferi sunmaktadır. Öğrenciler kendileri için ayrılmış bu özel konukevi bölümünde 1.Sınıf tatil köyü'nün sunmuş olduğu her türlü konforla birlikte yaşarlar. Yurt odaları 1ya da 2 kişiliktir. Odalar, öğrencilerin -aynı odada bulunsalar bile- birbirlerini rahatsız etmeksizin istedikleri zaman ders çalışabilecekleri, istedikleri zaman uyuyabilecekleri biçimde tasarlanmıştır.


    Spor:

    Yaşar Üniversitesi Spor Merkezi geniş çaplı bir sağlık ve spor hizmeti sunmaktadır. Fitness, jimnastik salonu, tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları ile hizmete hazırdır. Üniversite içindeki ortamı zenginleştirmek ve güzelleştirmek adına her türlü etkinliği sağlarken; kampüs içindeki öğrenciler ve öğretmenler arasında üretken ve sosyal bir hava yaratır. Yaşar Üniversitesi Halkapınar tesislerinde öğrencilerimiz boş vakitlerinde spor eğitmenimiz nezaretinde basketbol, voleybol, atletizm, fitness center ve kapalı yüzme havuzundan faydalanmaktadırlar.Halı saha futbol takımımızda çarşamba günleri maç oynamaktadır. Üniversitemiz içerisinde öğrenciler bilardo, masa tenisi, satranç gibi spor olanaklarına sahiptir.


    Kültürel ve Sosyal Olanaklar:

    Yaşar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Müdürlüğü bünyesinde çeşitli öğrenci toplulukları vardır. Bu topluluklar yıl boyu faaliyetlerini sürdürmektedir. Astronomi ve Uzay Kulübü, Skuba Dalış Kulübü, Sosyal Aktiviteler Kulübü, Uluslararası İlişkiler Kulübü, Yaşar Yönetim Kulübü, Tiyatro Kulübü Bilgisayar Kulübü, Dans Klübü vb.... Klüpler öğrencilerin sosyal ve kültürel isteklerini karşılamaktadır.


    Ulaşım:

    Kampüs şehir merkezi olan Alsancak'ta bulunduğu için her türlü ulaşım vasıtasıyla ulaşılabilir konumdadır.


    Burslar:

    Yaşar Üniversitesi %100 ve %50 karşılıksız burslar vermektedir.

    Akademik Başarı Bursu Ayrıca kayıtlı olduğu öğretim programında birinci akademik yılın sonundan itibaren bölüm derslerini tamamlayan ve genel not ortalaması (4.00 üzerinden) 3.50 veya daha yukarı olan öğrencilere izleyen akademik yıl için Mütevelli Heyet tarafından saptanacak bir oranda burs verilebilir.

    Yaşar Üniversitesi'ne kayıt olduktan sonra, öğrenciler Üniversite'nin çeşitli birimlerinde çıkabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda Finansal Destek Bursu'ndan yaralanmak için başvurabilirler.




    Üniversiteye Bağlı Bölümler:

    Fakülteler
    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:

    İktisat Bölümü
    İşletme Bölümü
    Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü
    Uluslararası Ticaret ve Finans

    Fen-Edebiyat Fakültesi

    Matematik Bölümü
    İstatistik Bölümü
    İngiliz Dili ve Edebiyatı

    İletişim Fakültesi

    Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
    Görsel İletişim Tasarımı (Özel Yetenek Sınavı)
    Sinema ve Televizyon

    Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

    Endüstri Mühendisliği Bölümü
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
    İç Mimarlık Bölümü (Özel Yetenek Sınavı)
    Mimarlık

    Yüksek Okullar

    Yabancı Diller Yüksekokulu

    Meslek Yüksek Okulları

    Y.Ü. Meslek Yüksek Okulu

    noimage

    noimage

#26.09.2008 23:30 0 0 0