Bisküvili Muhallebi

Son güncelleme: 04.10.2008 19:26
  • Malzemeler :

    ' 1 lt. süt
    ' 1 su bardağı toz şeker
    ' 1 su bardağı pirinç unu,
    ' 1 paket vanilya Bisküvi

    Karışımı için:


    ' 1 paket sade bisküvi
    ' 1 adet elma
    ' 1 adet muz
    ' 2 çorba kaşığı toz şeker
    ' 1 çay bardağı ceviz yada fındık içi


    Hazirlanişi :
    Bir kapta sütü ve pirinç ununu iyice karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca şekerini ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Son olarak vanilyayı ekleyin. Bisküvileri kırarak toz haline getirin. Tavada rendelenmiş elmaları şekerle karıştırarak 2 dk. kadar pişirin.

    Muzu, cevizi veya fındığı bisküvi karışımının içine ilave edin.Kupların içine sırayla bir kat bisküvi karışımı bir katta muhallebi koyarak kat kat döşeyin. Üzerini süslemek için dövülmüş ceviz ya da fındık içi serpin. Dolapta soğuduktan sonra servis yapın.
#28.09.2008 13:27 0 0 0
  • Güzel bir tarif,emegine saglık Nerqish.
#28.09.2008 22:49 0 0 0
  • tesekküler
#03.10.2008 22:01 0 0 0
  • tarif güzelde yapacak olan kim abla sen yaparmisin :D
#04.10.2008 19:26 0 0 0