Nohut iskembe corbasi
yarim kolo sigir iskembesi
1, su bardagi nohut (aksamdan islatip haslayin)
1. adet yumurta sarisi
1. adet sogan
1. adet havuc
yarim bardak aycicek yagi
1.bardak yogurt
3.kasuk un
1.limonun suyu
tuz, kirmizi biber
yapilisi. iskembeyi yikayip bir tencereye koyun. soganive havucu bütün olarak ilave edin ,15 subardagi su ilave edip yeteri kadar tuzunu koyun. sivi yagi da ilave ettikten sonra altini acin ve 1 saat pisirin. pisen iskembeyi sudan cikarip ufak ufak dograyip kendi suyuna katin ve altini hafif acin yogurdu ve unu cirpip 3 yumurta sarisinida ilave ederek sulandirin ve iskembenin üzerine koyun . biraz daha kaynattiktan sonra pismis nohutu da ilave edin . daha sonra ayri kapta kirmizi toz biberi yag'da yakip üzerine dökün corbaniz hazir dir .. AFIYET OLDUN
KASARLI SOGAN CORBASI...
6 adet iri sogan
2 adet iri domates
2 adet iri sivri biber
yarim bardak sivi aycicek yagi
6 bardak et suyu
2 kasik un
1 bag maydonoz
1 adet limon suyu
bir miktar kasar peyniri
YAPILISI...
soganlari ufak ufak dograyin sararincaya kadar yagda kavurun. domatesleri soyup biberi dogradiktan sonra beraber sogana ilave edip unuda koyup biraz kavurun unun topaklanmamasi icin soguk su ile asilayin et suyunu da ilave edip bir tasim kaynatip maydonozu ve limonu koyun tuzunuda ekmeyi unutmayin istenirse baharat konula bilir bir miktar kasari rendeleyip servis yapabilirsiniz... AFIYET OLSUN
YÜRÜK CORBASI......
yarim bardak bugday
yarim bardak yesil mercimek
2 adet orta boy sogan
2 adet sivri bibet
bir demet maydonoz
taze nane
6 bardak et suyu
baharat.tuz
yarim bardak aycicek yagi
YAPILISI....bugdayi ve mercimegi yikayip tencereye koyun. on bardakta su ilave edip pisirin suyunu cekip cekmedigini konrol edin pisen mercimege et suyunu koyun soganlari ve biberleri ufak ufak dograyip yagda kavurun ve kaynayan bugdayi karistirinn maydonozu ve naneyi dograyip birlikte ilave edin yeteri kadar baharati da koyun istenirse limon sikila bilir corbaniz hazirdir.... AFIYET OLSUN......
BAKLA CORBASI...
yarim kilo taze bakla
2 adet iri sogan
2 adet iri domates
2 adet sivri biber
1 bir bardak yogurt
2 corba kasigi un
yarim bardak aycicek yagi
5 bardak et suyu veya tafuk suyu
bir miktar dere otu
YAPILISI.... baklayi ayiklayip yikayin ince ince dorayip biraz yagda kavurduktan sonra sogani ve biberi dograyip ilave edin biraz daha kavurun soganlar sararinca domatesi ilave edin biraz daha kavurun et suyunu da üstüne koyup kaynatin baklanin pisip pismedigini kontrol edin diger taraftan yogurdu unu karistirip bir bardak suyla sulandirin tencerenin altini hafif acin unla yogurdu ilave edin biraz daha kaynattiktan sonra dogradiginiz dere otunu ekleyin corbaniz hazirdir arzuya göre limon sikila bilir..... AFIYET OLSUN.....
KEREVIZ CORMASI ( TERBIYELI)
4 adet yaprakli kereviz
2 adet iri sogan
2 adet iri biber
1 bardak süt
2 kasik un
2 adet yumurta sarisi
tuz istenirse baharat
yarim bardak aycicek yagi
alti bardak tavuk suyu
1 limon
YAPILISI....kerevizi soyup yapraklariyla uvak uvak dorayin sogani da ufak ufak dograyip yagda kavurun biberleride ilave edip biraz daha kavurduktan sonra unu ilave edip biraz daha kavurun ve et suyunu katin biraz kaynattiktan sonra sütüde ilave edip bir tasim kaynatin icine bir limon SIKIP tuz ve baharatida ilave ettiginizde corbaniz hazirdir ...
AFIYET OLSUN......
Original von berrin1976
KEREVIZ CORMASI ( TERBIYELI)
4 adet yaprakli kereviz
2 adet iri sogan
2 adet iri biber
1 bardak süt
2 kasik un
2 adet yumurta sarisi
tuz istenirse baharat
yarim bardak aycicek yagi
alti bardak tavuk suyu
1 limon
YAPILISI....kerevizi soyup yapraklariyla uvak uvak dorayin sogani da ufak ufak dograyip yagda kavurun biberleride ilave edip biraz daha kavurduktan sonra unu ilave edip biraz daha kavurun ve et suyunu katin biraz kaynattiktan sonra sütüde ilave edip bir tasim kaynatin icine bir limon sikip tuz ve baharatida ilave ettiginizde corbaniz hazirdir ...
AFIYET OLSUN......
Original von LEVIS-501
Original von berrin1976
KEREVIZ CORMASI ( TERBIYELI)
4 adet yaprakli kereviz
2 adet iri sogan
2 adet iri biber
1 bardak süt
2 kasik un
2 adet yumurta sarisi
tuz istenirse baharat
yarim bardak aycicek yagi
alti bardak tavuk suyu
1 limon
YAPILISI....kerevizi soyup yapraklariyla uvak uvak dorayin sogani da ufak ufak dograyip yagda kavurun biberleride ilave edip biraz daha kavurduktan sonra unu ilave edip biraz daha kavurun ve et suyunu katin biraz kaynattiktan sonra sütüde ilave edip bir tasim kaynatin icine bir limon sikip tuz ve baharatida ilave ettiginizde corbaniz hazirdir ...
AFIYET OLSUN......
ya baksanıza biz malzemeleri kargo ile yollasak sizde pişirseniz acaba gelene kadar bozşluyr mu acaba baksanıza ağzımızın suyu klawye ye akıca bozuk yazmaya başladı gjhngfdk ))))))))))