Yeşil Ortamlarda Yaşayan Çocuklarda Kilo Problemi Yaşanmıyor

Son güncelleme: 12.11.2008 18:59
  • Çevresinde yeşil alanların olduğu ortamda yetişen çocuklar kilo problemleriyle daha az karşılaşıyor.

    Ağırlıklı olarak 3-16 yaş arasındaki Afrikalı ve Amerikalı 3 bin 800'den fazla çocuğu kapsayan araştırma iki yıldan daha uzun periyodlar halinde yapıldı. Araştırmacılar yeşil alanların çocuklarda vücut kitle indeksini azalttığını buldular.
    Araştırmacılara göre parklar oyun sahaları ve diğer açık alanlar gibi yeşillik bölgeler fiziksel aktiviteye ve dışarıda daha fazla vakit geçirmeye teşvik ediyor. Washington Üniversitesi Halk Sağlığı Tıp Okulu Sağlık Hizmetleri Bölümü'nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Janice F. Bell " Bu araştırmanın bulguları yeşil alanlarla sağlıklı yaşam arasındaki ilişkiyi uyumlu hale getiriyor. Yetişkinler arasında yapılan araştırmada yeşillik alanlar ile stressiz yaşam daha düşük vücut kütle indeksi ameliyattan sonra daha çabuk iyileşme sonuçları arasında bir bağ bulunmuştu. Çocuklar ve gençler arasında ise yeşil alanların çocuklarda bilişsel fonksiyonları geliştirerek ve hiperaktivite belirtilerini azaltarak sağlık üzerinde pozitif etki yaptığı bulundu" diye konuştu.
    Bell bu alandaki bir sonraki araştırmanın şehir planlayıcılarını mimarları coğrafyacıları psikologları ve halk sağlığı araştırmacılarını kapsayan disiplinler arası bir araştırma olacağını ve araştırma kapsamında çocukların şehirlerde oyun oynama yollarının da dikkate alınacağını ifade etti.
#12.11.2008 18:59 0 0 0