Hurmalı baklava

Son güncelleme: 01.07.2023 13:47
  • Malzemeler:
    - 5 adet milföy hamuru,
    - 250 gr. hurma,
    - 100 gr. ceviz,
    - 2 su bardağı toz şeker,
    - 1,5 su bardağı su,
    - 1 yumurta sarısı.

    Yapılışı:
    Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin. Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın. Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın.
#09.03.2005 10:20 1 0 0
  • ellerine saglik
#14.03.2005 01:34 0 0 0
  • saolasın kardeş
#15.03.2005 12:26 0 0 0
  • Ellerine saglik
#17.03.2005 23:39 0 0 0
  • cok tskler
#19.03.2005 19:38 0 0 0
  • HMMM,karnim acikmaya basladi..
    Sagolasin kardesim!
    Ellerine saglik..
#19.03.2005 19:52 0 0 0
  • Teşekkürler ellerine sağlık
#21.09.2005 10:24 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:26 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 05:55 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
#28.10.2005 18:42 0 0 0
  • deyişik bir tatlı deneyeceğim
#19.11.2005 23:01 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:41 0 0 0
  • fıstıklıyı cevizliyi biliyordum.ama hurmalıyı daha yeni duydum
    paylaşım için teşekkürler
#25.12.2005 15:55 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#10.01.2006 00:17 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 19:46 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#01.07.2023 13:47 0 0 0