Yemek Tarifleri > Hurmalı baklava

    Malzemeler:
    - 5 adet milföy hamuru,
    - 250 gr. hurma,
    - 100 gr. ceviz,
    - 2 su bardağı toz şeker,
    - 1,5 su bardağı su,
    - 1 yumurta sarısı.

    Yapılışı:
    Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin. Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın. Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın.
    ellerine saglik
    saolasın kardeş
    Ellerine saglik
    cok tskler
    HMMM,karnim acikmaya basladi..
    Sagolasin kardesim!
    Ellerine saglik..
    Teşekkürler ellerine sağlık
    Ellerine saglik
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
    deyişik bir tatlı deneyeceğim
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    fıstıklıyı cevizliyi biliyordum.ama hurmalıyı daha yeni duydum
    paylaşım için teşekkürler
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol