Yemek Tarifleri > beşamel sosu

    Malzemeler

    500 gr süt veya et suyu
    3 çorba kaşığı un (3 dolu kaşık)
    50 gr margarin
    Çok az tuz ve karabiber






    Yapılışı

    Margarini kısık ateşte eritip, cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edin. Unu, yağ ile birlikte renk değiştirmesine fıesat vermeden, kaşıkla devamlı karıştırarak kavrun. Kavurmayı yeterli gördüğünüz andan itibaren, kaşık kaşık süt veya et suyu ilave edin.(Karıştırmaya ara vermeyin. Önceleri macun gibi olan beşamel sos, sütü ilave ettikçe yumuşak düzgün bir sos haline gelir. Sütü az veya çok koyarak kullanılacağı yere göre sosun koyuluğu ayarlanır. Özelliği sosun içinde hiç pürüz ve topak bulunmayan şekilde hazırlanmasıdır.
    Bu sos bir çok sosun temelini oluşturduğu gibi çorbalarda da lezzet ve kıvam vermek için kullanılır.)


    Afiyet Olsun.!…
    tesekkürler
    Ellerine sağlık kardeşim
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
    sağol kardes
    bu sosun yapilisini bilmekte fayda var paylasim icin tskrler
    ElLeRiNe SaGlIk....
    sagol kardes
    paylaşım için çok teşekkürler
    biyerden hatırlıyırum ama genede sağol
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    teşekkür ederim kardeş
    Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
    teşekkürler
    Paylaşımın için sağol
    paylasim icin tessekürler