Yemek Tarifleri > maraş dondurması

    Malzemeler

    Süt 5 lt
    Toz şeker 800 g
    Salep 50 g

    Yapılışı
    Maraş Dondurması
    Yapılışı:

    1. Sütü orta ateşte ılındırın. Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın. Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin. Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın. 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 20-30 dakika pişirin.

    2. Tam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın. Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun. Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilin.

    3. Bu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın.

    Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 15-20 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır.
    tesekkürler
    Ellerine sağlık teşekkürler bayıldım bu dondurma tariflerine
    Ellerine emeklerine saglik
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    Emeqin ve eLine saqLık saoL !
    TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
    ah ne güzel olur eline sağlık
    Acaba gerçek maraş dondurması gibi olurmuki

    Teşekkürler
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    teşekkürler
    Paylasim icin tessekurler