maraş dondurması

Son güncelleme: 05.07.2006 22:26
  • Malzemeler

    Süt 5 lt
    Toz şeker 800 g
    Salep 50 g

    Yapılışı
    Maraş Dondurması
    Yapılışı:

    1. Sütü orta ateşte ılındırın. Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın. Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin. Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın. 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 20-30 dakika pişirin.

    2. Tam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın. Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun. Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilin.

    3. Bu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın.

    Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 15-20 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır.
#09.03.2005 14:11 0 0 0
  • tesekkürler
#10.03.2005 20:35 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler bayıldım bu dondurma tariflerine
#24.09.2005 08:11 0 0 0
  • Ellerine emeklerine saglik
#27.09.2005 12:15 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:01 0 0 0
  • Emeqin ve eLine saqLık saoL !
#30.09.2005 13:57 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:41 0 0 0
  • ah ne güzel olur eline sağlık
#23.11.2005 16:11 0 0 0
  • Acaba gerçek maraş dondurması gibi olurmuki

    Teşekkürler
#23.11.2005 18:59 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 14:39 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:55 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:31 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 11:28 0 0 0
  • Paylasim icin tessekurler
#05.07.2006 22:26 0 0 0