Yemek Tarifleri > Portakal Tatlısı

    Malzemeler:
    HAMURU İÇİN:
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. margarin
    1 çay b. irmik
    1 tatlı k. kabartma tozu
    1 yumurta
    1 çay b. portakal suyu
    1 portakal kabuğu rendesi
    3 çorba k. pudra şekeri
    alabildiği kadar un


    İç harcı için:

    Ceviz
    Tarçın

    Şerbeti için:

    3 su b. toz şeker
    2 su b. su
    1 su b. portakal suyu

    Hazırlanışı :
    Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırın.Üzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin.
    Hamuru merdane ile açın.Daha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin.Daha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin.

    Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edin.Hamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verin.Daha sonra hamurları 2 ye kesin.Fırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edin.Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Şerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Fırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edin.Poratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin.
    Güzel tarifin için saol Miss-fener.
    Portakalin receli basta olmak uzere her turlu tatli ve pasta seklini seviyorum :)

    Sagol Miss ;)