Yemek Tarifleri > dört mevsim pizzası

    Malzeme
    - 500 gr (4 su bardağı) un
    - 150 ml (3/5 su bardağı) ılık su
    - tuz
    - 1 çay kaşığı toz şeker
    - 30 gr yaş maya (veya 15 gr kuru maya)
    - 5 orta boy domates
    - 5 yeşil dolmalık biber
    - 10 dilim salam
    - 5 adet sosis
    - 300 ml (1 1/5 su bardağı) domates sosu
    - 260 gr (4 su bardağı) rende kaşar rendesi


    Hazırlanışı
    Hamuru hazırlamak için, bir kaba 1 su bardağı suyu döküp içine maya ve şekeri serpin. 2-3 dakika bekletin. Şeker ve maya suda iyice çözülene kadar çırpın. Unu eleyin, ortasını havuz gibi açarak mayalı suyu dökün. 10-15 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın; elastik bir hamur olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru temiz bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1-1,5 saat ılık bir yerde dinlendirin.

    Fırınınızı 200 °C'ye getirip ısıtın.

    Domatesi, salamı, yeşil dolmalık biberi dilimleyin, sosisi ufak parçalara bölün. Hazırladığınız hamuru yaklaşık 25 cm çapında açın ve elle düzeltin. Hamuru pizza tepsilerini hafif yağlayıp unladıktan sonra tepsiye yerleştirin. Üzerine domates sosunu döküp yayın, rende peyniri serpiştirin. Geri kalan malzemeyi dekoratif bir şekilde sosun üzerine yerleştirin.
    nedense karnim acikinca buraya giriyorum ellerine saglik
    Ellerin dert görmesin arkadaşım
    Ellerine saglik
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
    EllerINE SAglik...!

    TariF ICIn TeskKÜRLer
    tarif için teşekkürler eline saglık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
    Harika tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize emeklerinize sağlık

    Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık