2 büyük boy kereviz
200 gr. mantar
1 soğan
2 çarliston biber
100 gr. sıvıyağ
1 limon suyu
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber, tuz
Sos için:
2 kahve fincanı un
500 gr. süt
1 yumurta sarısı
tuz
Hazırlanışı:
Kerevizleri soyup ikiye keselim. Orta kısımlarını biraz oyup, kaynamış limonlu suda haşlayalım. Haşlanan kerevizleri soğuk su bulunan bir kaba alalım. Soğan, mantar ve çarliston biberleri ince ince kıyıp, sıvıyağın yarısı ile tavada kavuralım. Karabiber ve tuz ilave edelim. Soğuk suda beklettiğimiz kerevizleri yayvan bir fırın tepsisine alalım ve ortalarına hazırladığımız mantarlı harcı paylaştıralım. Beşamel sos için, sıvıyağın kalan yarısını bir tavada kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan una, sürekli karıştırarak, önce süt sonra da yumurta sarısı ve tuzu ilave edelim. Sos kaynayınca ocaktan indirelim. Hazırladığımız beşamel sosu, kerevizlerin ortasını doldurduğumuz mantarlı harcın üzerine birer ikişer kaşık paylaştırıp, üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Tepsiyi fırına sürelim, kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.