Mantarlı Kereviz

Son güncelleme: 18.03.2009 22:02
  • noimage

    Malzemeler:

    2 büyük boy kereviz
    200 gr. mantar
    1 soğan
    2 çarliston biber
    100 gr. sıvıyağ
    1 limon suyu
    100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
    Karabiber, tuz
    Sos için:
    2 kahve fincanı un
    500 gr. süt
    1 yumurta sarısı
    tuz


    Hazırlanışı:

    Kerevizleri soyup ikiye keselim. Orta kısımlarını biraz oyup, kaynamış limonlu suda haşlayalım. Haşlanan kerevizleri soğuk su bulunan bir kaba alalım. Soğan, mantar ve çarliston biberleri ince ince kıyıp, sıvıyağın yarısı ile tavada kavuralım. Karabiber ve tuz ilave edelim. Soğuk suda beklettiğimiz kerevizleri yayvan bir fırın tepsisine alalım ve ortalarına hazırladığımız mantarlı harcı paylaştıralım. Beşamel sos için, sıvıyağın kalan yarısını bir tavada kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan una, sürekli karıştırarak, önce süt sonra da yumurta sarısı ve tuzu ilave edelim. Sos kaynayınca ocaktan indirelim. Hazırladığımız beşamel sosu, kerevizlerin ortasını doldurduğumuz mantarlı harcın üzerine birer ikişer kaşık paylaştırıp, üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Tepsiyi fırına sürelim, kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.
#17.01.2009 22:37 0 0 0
  • Sağol.
#18.03.2009 22:02 0 0 0