Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak

Son güncelleme: 18.03.2009 22:01
  • noimage

    Malzemeler:

    * 500 gram ıspanak
    * 100 gram mantar
    * 1 adet soğan
    * sıvı yağ

    Beşamel sos için:

    * 1,5 su bardağı süt
    * 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 2 çorba kaşığı un
    * 500 gram kaşar peynir


    Hazırlanışı:

    1. Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir.
    2. Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır.
    3. Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur.
    4. Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur.
    5. Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
    6. Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir.
    7. Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür.
    8. En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
    9. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir.


    Notlar

    * Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor.
    * Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor. Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor. Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.
    * Zaten bütün malzemler pişmiş olduğu için peynirlerin erimesini beklemek yeterli.
#17.01.2009 22:59 0 0 0
  • Teşekkür.
#18.03.2009 22:01 0 0 0