2 su bardagi irmik
2 su bardagi toz seker
1 cay bardagi aycicek yagi
yarim cay bardagi dolmalik fistik
Yapilisi
Tencereye yag ile irmigi koyup orta derece ateste 2-3 dakika
karistirarak kavurmaya basliyoruz.Yagi iyice cektikten sonra
fistiklari atip karistirarak kavurmaya devam ediyoruz.......Devamli
karistirmazsaniz irmikler yanip hos olmayan bir renk ve tat
meydana gelir o yüzden sürekli karistirin...
Bu islemi devami sirasinda helvanin serbetini ayri bir
tencerede hazirlamaya basliyorsunuz,,
Ölcüsü 1 su bardagi
sekere 2 su bardagi su ....4 kisilik yaptigimiz icin 2 su bardagi
sekere 4 su bardagi su ilave edip ayri tencerede kaynatiyoruz..
sekerler eriyip serbet kaynadiktan sonra atesden alabilirsiniz...
Bu sirada kavurmaya devam ettigimiz irmik hazir oldugunu
anlamamiz fistiginin kahverengi renge geldigi vakittir
kivama geldiginde ocagi kapatip yavas yavas serbeti kavurdugumuz
irmige dökebilirsiniz..DIKKAT edin sicrayacaktir tencere
kapagini yarim acip kepce ile azar azar dökmenizi tavsiye
ederim.Serbetin hepsini agir agir cekecekti püre kivamina
geldiginde tencerenin kapagini kapatip 10 dakika
dinlendirip servis yapabilirsiniz....
TARIFi uzun gibi gelsede cok kolay pratik bir tatli uzun
yazdim butun püf noktalarini aciklamak icin...
simdiden deneyenlere afiyet olsun..