Yemek Tarifleri > İrmik helvası

    Malzemeler(4 kisilik icin)

    2 su bardagi irmik
    2 su bardagi toz seker
    1 cay bardagi aycicek yagi
    yarim cay bardagi dolmalik fistik

    Yapilisi

    Tencereye yag ile irmigi koyup orta derece ateste 2-3 dakika
    karistirarak kavurmaya basliyoruz.Yagi iyice cektikten sonra
    fistiklari atip karistirarak kavurmaya devam ediyoruz.......Devamli
    karistirmazsaniz irmikler yanip hos olmayan bir renk ve tat
    meydana gelir o yüzden sürekli karistirin...
    Bu islemi devami sirasinda helvanin serbetini ayri bir
    tencerede hazirlamaya basliyorsunuz,,

    Ölcüsü 1 su bardagi
    sekere 2 su bardagi su ....4 kisilik yaptigimiz icin 2 su bardagi
    sekere 4 su bardagi su ilave edip ayri tencerede kaynatiyoruz..
    sekerler eriyip serbet kaynadiktan sonra atesden alabilirsiniz...

    Bu sirada kavurmaya devam ettigimiz irmik hazir oldugunu
    anlamamiz fistiginin kahverengi renge geldigi vakittir
    kivama geldiginde ocagi kapatip yavas yavas serbeti kavurdugumuz
    irmige dökebilirsiniz..DIKKAT edin sicrayacaktir tencere
    kapagini yarim acip kepce ile azar azar dökmenizi tavsiye
    ederim.Serbetin hepsini agir agir cekecekti püre kivamina
    geldiginde tencerenin kapagini kapatip 10 dakika
    dinlendirip servis yapabilirsiniz....

    TARIFi uzun gibi gelsede cok kolay pratik bir tatli uzun
    yazdim butun püf noktalarini aciklamak icin...
    simdiden deneyenlere afiyet olsun..
    paylasim icin tskler
    Hic yemedim ama eminim güzeldir!!
    Paylasimin icin sagol!
    allah razi olsun arkadasim
    emeğine sağlık
    Ellerine saglik
    Ellerine Saglik
    saol dostum
    Teşekkürler ellerine sağlık
    Ellerine saglik
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
    ellerine sağlık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER

    teşekkürler
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    paylaşımın için sağol, ellerine sağlık