Yemek Tarifleri > AŞURE

    Aşure tarifi - Aşure yapilisi - Aşure nasil yapilir


    Hazırlanışı: Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip 30 dakika kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltıp üzerini süsleyin.

    MALZEMELER (10 kişilik)
    * 2 su bardağı aşurelik buğday
    * 1 su bardağı nohut
    * 1 su bardağı kurufasulye
    * 1 su bardağı kuru üzüm
    * 1 su bardağı incirl 1 su bardağı kuru kayısı
    * Yarım su bardağı fıstıkl 4 su bardağı şeker
    * 1 yemek kaşığı karanfill 10-15 su bardağı su
    * Üzerine 1 su bardağı kuş üzümü
    * Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
    * Tarçın, nar taneleri


    Afiyet olsun dostlar....
    asüreyi cok severim :D
    Ellerine saglik
    Elline saglik..
    Olsada yesem!
    ellerine saglik arkadasim
    teşekkürler
    saol dostum tarif için
    ellerine saglik dostum cok tessekür ederim...
    mmmm asureyi cok severim ellerine saglik
    Tarif icin
    Ellerine saglik!
    Vay kurtjara kardeşim nelerde bilirmişsin sen ellerine sağlık
    Ellerine saglik
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    ElleRINE SAglik....!
    eline sağlık
    şimdi olsada yesek
    emeğine sağlık
    çok severim ellerine sağlık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    Bir anlatışa göre aşurenin malzemesi 40 kalemmiş
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    MALZEMELER
    1/2 kg buğday
    1 çay fincanı pirinç
    200 gr kuru ceviz
    200 gr kuru fasulye
    100 gr pilav fıstığı
    200 gr nohut
    1 kg toz şeker
    4 adet limon
    200 gr fındık
    50 gr kuş üzümü

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN
    tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık
    emeğinize sağlık teşekkürler
    bende bugün aşure pişirdim.ama benimki tembel işi,yani poşet aşure
    Teşekkürler.image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    Şimdi aşure yapmaya mutfağa gidiyorum. bu tarifi daha çok miktarda yaparak deneyeceğim. yarın komşularım geliyor da.
    paylaşım için teşekkür bende en kısa zamanda yapıcam çok severim