Kırmızı et yerine aşure

Son güncelleme: 09.02.2007 09:09

  • Aşurenin yapımında kullanılan kuru baklagil ve tahıldaki toplam protein kalitesinin kırmızı ette bulunan proteine eş değer olduğu, bu nedenle de hayvansal gıdalar tüketemeyen kişiler için aşurenin iyi bir protein kaynağı olduğu bildirildi.
    ENERJİ DE VERİR
    Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim üyesi, Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, aşurenin karbonhidrat açısından da kan-şeker düzeyini yavaş yavaş etkileyen, kan şekerini olumsuz etkilemeyen mükemmel bir tatlı olduğunu ifade etti ''Örneğin bir porsiyon kremalı pasta yendiği zaman kan şekeri çok çabuk yükselir, kan yağlarını olumsuz etkiler. Oysa bir porsiyon aşure hem aynı enerjiyi verir, hem de kan şekeri ve kan yağları açısından hiç bir olumsuz yönü yoktur'' dedi.
#01.02.2007 21:42 0 0 0
  • kapı çalıyor açıyoruz aşure gelmiş, evin içi aşure doldu.
    biraz daha yiyeyim bari...
#01.02.2007 22:10 0 0 0
  • tam aşure zamanı kurtjara afiyet olsun
#01.02.2007 23:14 0 0 0
  • değerli bilgilerin için teşekkürler ellerine sağlk
#02.02.2007 10:06 0 0 0
  • efet aşure günü geçti heryerde aşure vardı:d

    teşekkürler ortim
#02.02.2007 10:37 0 0 0
  • aşureyi hiç sevmem , faydası çokmuş ama ben almıyım
#02.02.2007 12:08 0 0 0
  • efet aşure günü geçti heryerde aşure vardı:d


    daha geçmedi ortim bu ay aşure ayı
#02.02.2007 12:16 0 0 0
  • bizde yapıcas casper bekleriz
#02.02.2007 12:20 0 0 0
  • her zaman aşure yapmak mümkün değil tabiii yılın diğer 11 ayında nohut fasulye gibi kuru baklagiller yemeli

    kırmızı et perhiiznde olanlara haftada 2 porsiyon kurubaklagil tüketmek doktor tavsiyesidir
#02.02.2007 14:48 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#08.02.2007 13:20 0 0 0
  • paylaşım için saol
#08.02.2007 13:23 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#08.02.2007 13:25 0 0 0
  • Aşureye Bayılırım
    Paylaşım İçin Teşekkürler
#09.02.2007 09:09 0 0 0