Marine Edilmiş Bonfile

Son güncelleme: 20.03.2009 09:34
NaZ NaZ foto
  • Malzemeler:

    300 gr dilimlenmiş bonfile
    1 bardak süt
    2 adet kuru soğan
    2 diş sarımsak
    3 yaprak karalahana
    1 bardak krema
    1 tatlı kaşığı şeker


    Yapılışı:

    Soğan rendelenir ve suyu sıkılır ve süt ile karıştırılır.Dilimlenmiş bonfileleri 1 gün boyunca bu sütün içinde bekletilir.1 adet soğan ince ince doğranır ve güveç yada normal tencereye yağ koymadan 1 kaşık şeker ile pişirilir.Soğanlar pembeleşince etler sütün içinden çıkartılır ve soğanlar ile pişirilmeye devam edilir.1 bardak sıcak su eklenir ve su çektikçe ilave edilir.Yaklaşık 30-40 dakika sonra etin suyu kahverengi olması gerekiyor.İnce doğranmış karalahanalarda eklenir .15 dakika daha pişirildikten sonra krema ilave edilir.Altı kısılan ocaktan 5 dakika sonra servise hazır hale getirilir


    Özgür Sef'in tarifi
#07.02.2009 16:54 0 0 0
  • Sağol.
#20.03.2009 09:34 0 0 0