Sevgililer Gününe Özel Kalpli Pasta Tarifleri

Son güncelleme: 08.02.2009 15:17
  • PEMBE KALP PASTA TARİFİ,MALZEMESİ VE TARİFİ

    noimage

    Malzeme:

    2 yumurta

    1 bardak şeker

    1 bardak un

    125 gr tereyağı (küp küp doğranmış)

    3 kaşık yoğurt

    2 kaşık kakao

    kabartma tozu



    Krema:

    1 kutu krema

    180 gr çikolata



    Ayrıca arasına koymak için 1 adet muz ve üzerini kaplamak için pembe şeker hamuru.

    Arzu ederseniz beyaz hamura pembe gıda boyası ekleyerek de yapabilirsiniz.



    Yapılışı:

    Yumurta ve şekerleri iyice çırpıyoruz. Küp küp doğranmış oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz. Yoğurdu ekliyoruz, karışıtıyoruz. Ayrı bir yerde un, kakao ve kabartma tozunu eliyoruz. Elenmiş karışımı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. 18 cm'lik kalp kalıpta 180ºC'de pişiriyoruz.

    Kremayı ısıtmak için bir kaba koyuyoruz. Kaynatmadan çikolatayı parçalara ayırıp içine atıyoruz. Çikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerini streçle kapatıp ertesi güne kadar buzdolabında bekletiyoruz. Kremanın katılaşması için. Keki de 1 gün önceden yapıp saklayabilirsiniz.

    Kekimizi ikiye kesip kremamızı sürüyoruz. Muzu dilimleyip arasına diziyoruz. Üzerini kapatıyoruz ve pastamızı kremayla sıvıyoruz. Hamuru açana kadar pastamızı dolaba koyabiliriz.

    Hamurumuzu yoğurup yumuşatıyoruz. Tezgahımıza biraz pudra şekeri serpip hamurumuzu açıyoruz.

    Pastamızı dolaptan çıkarıp şeker hamuru ile kaplıyoruz.kenarlarından fazlalıkları kesiyoruz. Ben etrafına saç örgüsü yapıp koydum. Gülleri de yine 1 gün önceden yapmıştım. Onları da pastanın üzerine yerleştirdim. Pastamız hazır.......

    SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI KALPLİ PANDİSPANYA YAPILIŞI MALZEMESİ VE TARİFİ



    noimage
    PANDİSPANYA MALZEMELERİ:


    3 yumurta
    5 çorba kaşığı toz şeker
    3/4 su bardağı un
    Pandispanyamız piştikten sonra hafif ıslatmak için çok az süt

    İÇ KREMASI İÇİN:

    500ml.süt
    3 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 adet muz,çilek,ananas veya dilediğiniz mevsim meyvası olabilir özellikle yaz aylarında üzüm ve şeftalilisi çok güzel oluyor.

    ÜST SÜSLEMESİ İÇİN:

    1 poşet şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    Kalpli şekerlemeler,inciler veya granür fındıkla süsleyebilirsiniz.
    YAPILIŞI: Önce iç kremamızı hazırlıyoruz.Sütümüzü,unumuzu,şekerimizi ve vanilyamızı bir tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz.Karıştırma işlemini ocağı kapatana kadar devam ediyoruz ki muhallebimiz top top olmasın.Pişirme işlemi bittikten sonra bir kenara ılnması için alıyoruz ama sık sık karıştırmayı ihmal etmemeliyiz,üzerinde kaymak oluşumunu önlemek gerektiğinden soğuyana kadar karıştırılmalıyız.

    1poşet toz şanti ile de sütümüzü çırpıyoruz.

    Pandispanya yapımı: Yumurta ve şekeri mikserle koyu bir kıvam açık bir renk alana kadar karıştırıyoruz.Mikserimizin hızını iki katına çıkarıp yüksek devirde 8 dak.çırpıyoruz.Mikserimizi kapatmadan en düşük devrine alıp yavaş yavaş elenmiş unumuzu ilave ediyoruz iyice karıştırdıktan sonra büyük fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine pandispanya hamurumuzu alıp bir spatula yardımı ile her yeri eşit kalınlıkta olacak gibi yayıyoruz.

    Fırınımızın üst rafında 200 derecede yaklaşık 12-14 dak. kadar pişiriyoruz.Burda dikkat edilecek nokta herkesin fırını farklı çalıştığı için pandispanyamız hafif pembeleşiyor ve yanları daha çabuk renk alıyor yanlarını karartmadan hemen fırından almalıyız.

    Şimdi arada bir karıştırarak soğuttuğumuz kremamıza hazırladığımız şantimizden 1-2 kaşık ilave edip küp küp doğradığımız meyvalarımızı da ilave edip karıştırıyoruz.Ben çilek kullandım siz istediğiniz bir meyvayı kullanabilirsiniz.

    Pandispanyamızı fırından çıkarır çıkarmaz sütle hafif ıslatıp meyva ile lezzetlendirdiğimiz kremamızı üzerine her yanına eşit şekilde gelecek gibi yayıyoruz .Uzun kenarından başlayıp rulo halne getiriyoruz,yağlı kağıdı ruloyu oluştururken her turunda sıyırıp alıyoruz.Ruloyu oluşturduktan sonra bitiş noktası altta kalacak gibi servis tabağına alıp üzerini şantimizle kaplayıp şekerlemeleri,incilerimizi ya da dileğiniz süslemeleri yerleştiriyoruz.Renkli jelibonlar da çok güzel ve sevimli oluyorlar.

    Dilerseniz kalp şeklinde bir kalıpta pandispanyamızı pişirip ikiye kestikten sonra ara kremasını sürüp yine üzerini şanti ile kapladıktan sonra yanlarını granül fındıkla kaplayıp üzerine çikolata,jelibon,veya değişik objeli çubuklarla süsleyebilirsiniz.

    noimage
#08.02.2009 15:13 0 0 0
  • Oy oy ama ben yapmiycam konuyu okuruz askimla
#08.02.2009 15:17 0 0 0