Humus

Son güncelleme: 03.07.2006 13:42
  • Malzemeler

    1/2 kg nohut
    2 yemekkasigi tereyag
    2.5 su bardagi tahin
    5-6 ds sarimsak
    1 adet limon
    kirmizi pul biber
    kimyon
    tuz

    Yapilisi

    Aksamdan nohutlari islatiyoruz.Islattigimiz nohutlari iyice haslayip
    süzdükten sonra kabuklarini soyup cukur bir kap icinde onlari
    püre haline getiriyoruz..Daha sonra üzerine sarimsak,tahin ve
    limon suyunuda ekleyerek karistiriyoruz..
    Arkadaslar bu islemi el mikserinin püre yapmak icin
    kullanilan tertibatiyla yaparsaniz daha iyi sonuc elde edebilirsiniz..
    Püre kivamina gelen karisimi servis tabagina cok fazla kalin
    olmamak sartiyla yayin.Üzerini kimyon ve kirmizi biberle süsleyin.
    Servis yapmadan öncede tereyagi eritip üzerinde gezdiriin...
    Deneyenlere simdiden afiyet olsun...

    Mezelerimiz icinde saglam yere sahip olan humus icin tek
    püf noktasi iyice püre haline gelmis olmasi gerekmektedir..
    el mikseri olmayanlar ezmek suretiyle sabirla bu kivamin
    olusmasini bekleyin...l
#19.03.2005 21:31 0 0 0
  • tesekkürler arkadasim
#20.03.2005 07:27 0 0 0
  • tskler
    ellerine saglik
#21.03.2005 15:44 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 23:28 0 0 0
  • teşekkürler
#21.09.2005 23:46 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:39 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:11 0 0 0
  • teşekkürler kardeş
#12.12.2005 11:02 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:13 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:53 0 0 0
  • teşekkürler,ellerinize sağlık.
#24.02.2006 22:21 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:33 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:42 0 0 0