1/2 kg nohut
2 yemekkasigi tereyag
2.5 su bardagi tahin
5-6 ds sarimsak
1 adet limon
kirmizi pul biber
kimyon
tuz
Yapilisi
Aksamdan nohutlari islatiyoruz.Islattigimiz nohutlari iyice haslayip
süzdükten sonra kabuklarini soyup cukur bir kap icinde onlari
püre haline getiriyoruz..Daha sonra üzerine sarimsak,tahin ve
limon suyunuda ekleyerek karistiriyoruz..
Arkadaslar bu islemi el mikserinin püre yapmak icin
kullanilan tertibatiyla yaparsaniz daha iyi sonuc elde edebilirsiniz..
Püre kivamina gelen karisimi servis tabagina cok fazla kalin
olmamak sartiyla yayin.Üzerini kimyon ve kirmizi biberle süsleyin.
Servis yapmadan öncede tereyagi eritip üzerinde gezdiriin...
Deneyenlere simdiden afiyet olsun...
Mezelerimiz icinde saglam yere sahip olan humus icin tek
püf noktasi iyice püre haline gelmis olmasi gerekmektedir..
el mikseri olmayanlar ezmek suretiyle sabirla bu kivamin
olusmasini bekleyin...l