6 kabak
250 gr kıyma
1 iri soğan
2 domates
2 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
sarımsak
karabiber tuz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı:
kabaklar kayık gibi oyulur. yıkanır kağıt havluya tek tek sarılır suyu gitsin diye 1 saat bekletilir.
kıyma kavrulur. içine 2 çorba kaşığı yağ eklenir soğan incecik doğranır biraz pisirilir. domatesin kabukları soyulur incecik doğranır baharatlar atılır karıstırılır.
kabaklar az yağ ile altları ve kenarları hafif kızartılır. borcama dizilir. ortalarına soyulmus sarımsak taneleri butun halde konur. 2veya 3 tane yeterli. iç paylastırılır. cok az salcalı su yapılır dökulur. önceden ısınmıs kızgın fırında pisirilir.