Kayık Kabak

Son güncelleme: 19.03.2009 23:57
  • sebze yemekleri -kabak - kabak yemeği tarifi

    noimage

    malzemeler:

    6 kabak
    250 gr kıyma
    1 iri soğan
    2 domates
    2 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
    sarımsak
    karabiber tuz kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı salça

    Yapılışı:
    kabaklar kayık gibi oyulur. yıkanır kağıt havluya tek tek sarılır suyu gitsin diye 1 saat bekletilir.
    kıyma kavrulur. içine 2 çorba kaşığı yağ eklenir soğan incecik doğranır biraz pisirilir. domatesin kabukları soyulur incecik doğranır baharatlar atılır karıstırılır.
    kabaklar az yağ ile altları ve kenarları hafif kızartılır. borcama dizilir. ortalarına soyulmus sarımsak taneleri butun halde konur. 2veya 3 tane yeterli. iç paylastırılır. cok az salcalı su yapılır dökulur. önceden ısınmıs kızgın fırında pisirilir.

#19.03.2009 23:57 0 0 0