Bu isimler hem Erdoğan'ı hem iktidar partisini zorluyor

Son güncelleme: 21.03.2009 11:41
  • Bu isimler hem Erdoğan'ı hem iktidar partisini zorluyor.

    Vatan gazetesi yazarı Ruhşen Çakır, AKP'yi en iyi tanıyan gazetecilerden. AKP yerel seçime bazı illerde sıkıntılı giriyor.

    Kılıçdaroğlu, Yavaş, Durak, Büyükerşen gibi adaylar büyükşehirlerde iktidar partisini zorluyor.

    Yerel seçimler öncesi analiz yapan Çakır, Başbakan Erdoğan'ın başını ağrıtan on ismi yazdı.

    SP'nin yeni Genel Başkanı Kurtulmuş da gelecekte Erdoğan'ın başını ağrıtacak isimlerden biri.

    İşte o isimler.....

    Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın siyaset sahnesine ilk etkili gelişi 1994 yerel seçimleriyle olmuştu. Erdoğan ve diğer RP'liler yolsuzluk iddialarını ana eksen olarak almış ve müthiş bir patlama yapmışlardı.

    Kılıçdaroğlu'nun 15 yıl sonra bu oyunu tersine çevirdiğini söyleyebiliriz.

    CHP adayının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması çok ama çok zor ancak CHP'nin oylarını epey artıracağı da muhakkak.

    Seçimden güçlenerek çıkacak bir Kılıçdaroğlu, yıllardır Baykal'la didişerek ülkeyi tek başına yönetmeye alışmış Erdoğan'ın ezberini ve huzurunu bozacaktır.

    Mansur Yavaş: "Keşke Mansur Yavaş'ı biz aday gösterseydik!" Değişik illerde sohbet etme imkanı bulduğum birkaç AKP'liden benzer yakınmalar duydum.

    Şaşırmadım zira MHP'li Beypazarı Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş'ın kampanya performansını en yakından takip edenler arasında AKP'liler (kurmaylar dahil) olduğunu çok iyi biliyordum.

    Gökçek Ankara'da hep MHP tabanından yüksek miktarda oy almıştı. Bu sefer Yavaş, normalde AKP'ye oy vermesi beklenen seçmenin bir bölümünün oyunu alabilir.

    Volkan Canalioğlu: Daha kampanya başlamadan önce Erdoğan'a yakın bir milletvekili Trabzon'un CHP'li Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu hakkında "Tıpkı bir zamanların RP'li başkanları gibi" deyip şöyle devam etmişti:

    "Ramazan'da her gün ayrı bir camide teravih namazı kılmış. Ama hepsinde sahiden kılmış!" Erdoğan'ın bile "İyi adam, lafımız yok" deme durumunda kaldığı Canalioğlu, CHP'nin İstanbul'da ürkerek giriştiği açılımların tümünü, belki de fazlasını, çoktan ve sessiz sedasız gerçekleştirmiş biri.

    Beş yıl önce Erdoğan'ın seçim zaferinin keyfini tam olarak çıkaramamasına neden olan Canalioğlu 29 Mart'ta da partisinden daha fazla oy alıp AKP'lileri bir kez daha üzebilir.

    Yılmaz Büyükerşen: Eskişehir'i 1999'dan beri yöneten Prof. Yılmaz Büyükerşen, "başarılı belediye başkanı" olmak için RP-FP-AKP geleneğinden gelmenin şart olmadığını kanıtladığı için öteden beri Erdoğan'ı rahatsız ediyor.

    Aytaç Durak: Erdoğan'ın 29 Mart öncesi en büyük hesap hatalarından biri hiç kuşkusuz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak oldu.

    Mehmet Bekaroğlu: SP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Mehmet Bekaroğlu İslamcılığın temel ilkelerinden olan "sosyal adalet"i söyleminin omurgasına oturtuyor ve her seferinde AKP'lilerin yüreğini hoplatıyor.

    Numan Kurtulmuş: SP'nin çiçeği burnunda genel başkanı Numan Kurtulmuş mütevazı ama etkisini kesinlikle uzun vadede göreceğimiz bir kampanya yürütüyor.

    Melih Gökçek: Bugüne kadar izlediğim 10 AKP mitinginde, değişik kademelerden partililerle yaptığımız sohbetlerin bir bölümü dönüp dolaşıp Melih Gökçek'e geldi.

    Ahmet Eşref Fakıbaba: Erdoğan'ın bir başka hesap hatası Şanlıurfa'da oldu.

    Milletvekillerinin sözüne itibar edip Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba yerine Mehmet Oymak'ı aday gösterince, 5 yıl önce AKP'ye oy vermiş kesimin bir bölümünü karşısına aldı.

    SP destekli bağımsız aday Fakıbaba eğer yeniden seçilirse, Erdoğan'ın "ceketini koysa seçilir" efsanesi de sona ermiş olacak ki bu hiç de önemsiz bir şey olmaz.

    Bir de tabii AKP'li Şanlıurfa milletvekillerinin imajları da epey yara almış olur.

    Aziz Kocaoğlu: Erdoğan'ın en büyük hayallerinden birinin İzmir'i kazanmak olduğunu biliyoruz.
#21.03.2009 11:40 0 0 0
  • valla onu bunu bilmem ama urfayi kaybetti diyebiliriz
#21.03.2009 11:41 0 0 0