Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci

Son güncelleme: 22.03.2009 00:55
NaZ NaZ foto
  • tavuklu güveç - tavuklu güveç tarifi - tavuk yemekleri - tavuklu yemek tarifleri


    Malzemeler

    Tavuk but 200 gr
    Buğday 1 su bardağı
    Domates 2 adet
    Soğan 1 orta boy
    Sarımsak 2 diş
    Biber 2 adet
    Tereyağı 1 kaşık
    Tavuk suyu
    Kekik



    YAPILIŞI:

    Yemeği yapmaya başlamadan önce hazırlığmızı yapalım çünkü hazırlığımızı ne kadar iyi olursa sonuçta okadar iyi olur. -Bütün tavuk kemikli olarak parçalara ayrılır. -1 su bardağı buğday ıslatılır. -1 adet orta boy soğan iri iri doğranır. -Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp dopranır. -Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür. -Biberler küp doğranır. Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır malzemeler şu sıra ile ; soğan tavuk biber 1 er dakika arayla atılır daha sonra diğer malazemeler ve tavuk suyu içine ilave edilir.Tavuk suyu yaklaşık 2 bardak olmalıdır.Buğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı ne de çorba gibi sulu olmalı.Güvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.


    Özgür Sef'in tarifi
#22.03.2009 00:55 0 0 0