Hamsi Güveci

Son güncelleme: 07.07.2008 15:20
  • Hamsi Güveci


    Malzemeler: 500 gr. Hamsi, 4 adet kuru soğan, 4 adet patates




    Yapılışı: Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra süzgece konularak suyundan süzdürülür. Daha sonra tuzlanır, bir müddet bekletilir. Diğer taraftan soğanlar uzunlamasına doğranır. Patatesler de yuvarlak olarak kesilir. Maydanoz, az zeytinyağı, domates veya salça kuz karışımı haline getirilir. Güvecin altına bir sıra patates daha sonra da soğan ve karışımı onun üzerine de hamsi dizilir. Bunun üzerinede tekrar soğan karışımı ve patates dizilir. Yağı ve bir bardak suyu konulur, fırna sürülür. Piştikten sonra sıcak servis yapılır
#07.11.2007 12:09 0 0 0
  • eline saglık marab.çok lezzetli bir yemek
#07.11.2007 16:57 0 0 0
  • emegine saglik abi
#08.11.2007 10:16 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.07.2008 15:20 0 0 0