Hamsi Bugulama

Son güncelleme: 06.12.2009 17:42
  • noimage

    Karadeniz yöresinin ünlü yemeklerindedir. Eski zamanlarda oyulmus tastan yapilmis pisirme kaplari (Bileki) kizdirildiktan sonra, icine hamsi ve diger besinler konularak pisirilirdi. Ögünlerde tek kap yemek olarak servis edilir. Arkasindan tatlı yenir. Yagli kagit yerine alüminyum folya kullanilabilir.


    Hamsi - 1200 gram
    Tuz 2 ½ tatli kasigi 15 gram
    Patates 6 büyük boy 650 gram
    Sogan 3 büyük boy 300 gram
    Limon 1 büyük boy 100 gram
    Domates 3 orta boy 400 gram
    Defne yapragi 3-4 yaprak 1 gram
    Maydanoz ½ demet 30 gram
    Kara biber ½ tatli kasigi 1 gram
    Zeytinyagi 3 yemek kasigi 30 gram
    Su 1 su bardagi 200 gram
    Yagli kagit ½ tabaka

    Yapilisi

    Baliklari temizle, yika, kilciklarini cikart, 1 tatli kasigi tuz ekleyip karistir, süzgecte 15 dakika beklet. Sebzeleri yika. Patates, sogan ve limonu soy. Domates, sogan, patates ve limonu yarim santimetre kalinlikta daire seklinde dogra. Tepsiye baliklari tek sira diz, üzerine sirayla sogan, patates ve domatesi yerlestir. En üste aralikli olarak limon ve defne yapragi koy. Maydanozu ayikla, ince ince dogra ve limonlarin üzerine paylastir. Tuzun geri kalani, kara biber, zeytinyagi ve suyu karisıma ekle. Tepsiyi yagli kagit ile kapat. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 40 dakika kadar pisir.

    Enerji 346 cal
    Protein 30.9 g
    Yag 14.5 g
    Karbonhidrat 23.4 g
    Kalsiyum 46 mg
    Demir 4.01 mg
    Fosfor 427 mg
    Cinko 2 mg
    Sodyum 1212 mg
    A Vitamini 984 iu
    Tiamin 0.13 mg
    Riboflavin 0.08 mg
    Niasin 1.90 mg
    C Vitamini 24 mg
    Kolestrol 88 mg
#18.06.2004 00:12 0 0 0
  • Menekse bu simdi cok kokar yahu nasil etsek
#18.06.2004 00:16 0 0 0
  • arkadas sorunu anlayamadim
#18.06.2004 00:19 0 0 0
  • way menekse way keske senden agzimizla bir buglama istememis olaydik yani hemen buray tarifin vermisin susu isde kendiniz yapin yeyin diye yani agzimizi kapatmayami yapdin bun ask olsun arkadas tamam senden bisey istemem artik sagolasin Hamsi buglamayi yemis kadar oldum




    ama yinede eline ssaglik tarif icin tskler yarin ugrasayim bakalim yapa bilecemmi
#18.06.2004 00:20 0 0 0
  • yaw size kasten olarak yapmadim arkadaslar ,bilmeyenler icin bu tarifi verdim
#18.06.2004 00:27 0 0 0
  • Ellerine SAglik Cok Tskler
#23.04.2005 20:56 0 0 0
  • Ellerine saglik
#24.04.2005 12:51 0 0 0
  • Teşekkürler Menekse Hanım
#27.04.2005 00:25 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım
#03.05.2005 13:04 0 0 0
  • valla usta benim bildigim baska ama bunuda deniycem eline saglik
#08.06.2005 02:36 0 0 0
  • Bu hamsidende herşey yapılıyor...tatlısı bile var : )
#06.09.2005 01:46 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#11.09.2005 19:42 0 0 0
  • Ellerinize sağlık kardeşim sağolasınız
#23.09.2005 23:05 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:43 0 0 0
  • eline sağlık sarımsakta konulunca çok hoş oluyor
#20.11.2005 15:56 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:26 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:28 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#29.12.2005 00:58 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:28 0 0 0