Kereviz Pane

Son güncelleme: 28.03.2009 16:18
  • Malzemeler

    1 Kg. iri Kereviz
    100 gr. Un (2/3 su bardağı)
    1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
    Tuz, Karabiber
    2 Adet Yumurta
    60 gr. Galeta Unu (1/2 su bardağı)
    3-4 Dilim Limon
    60 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    150 ml. Sıvı Yağ (2 çay bardağı)


    Yemeğin Tarifi

    Kerevizleri soyun, ikiye bölün, 1 cm. kalınlığında parçalar halinde dilimleyin.
    Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın.

    Soğuk suya tutup süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Tuz ve karabiber serpin.
    İlk önce una, sonra çirpilmiş yumurtaya, en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin.

    Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın.

    Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın.



    alıntı
#28.03.2009 16:18 0 0 0